Κριτική: Deadpool

Όταν ανακοινώθηκε πως ο Deadpool, ο οχι και τόσο γνωστός αντιήρωας της Marvel θα μεταφερόταν στον κινηματογράφο οι αντιδράσεις ναι μεν ήταν θετικές, καθώς όσοι τον ήξεραν έκαναν λόγο για έναν από τους πιο αστείους/κάφρους χαρακτήρες της εταιρείας, αλλά από την άλλη φοβόντουσαν πως η ταινία δεν θα καταφέρει να αποδώσει σωστά το χαρακτήρα, προκειμένου να μπορούν να την δουν και μικρά παιδιά.
Μετά την προβολή της ταινίας, μπορώ να να πω πως ευτυχώς, ο χαρακτήρας παρουσιάστηκε όσο βίαος και κάφρος έπρεπε, με αποτέλεσμα να δικαιώνει την FOX για το ρίσκο που πήρε, η ταινία να είναι δηλαδή ακατάλληλη για ανηλίκους. Είναι λοιπόν, από τις λίγες φορές που πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε μια εταιρία του Hollywood για τις επιλογές της, μιας και συνήθως μας κάνουν να σιχτιρίζουμε με τις political correct ταινίες που βγάζουν μόνο και μόνο για να πουλήσουν περισσότερα εισητήρια.
Η ιστορία, της οποίας η δομή με τη χρήση των flashbacks μου έφερε στο μυαλό το Batman Begins, είναι ουσιαστικά μια ιστορία εκδίκησης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ένα πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων που κατέληξε δολοφόνος επί πληρωμή, ο οποίος αποφασίζει να γίνει το αντικείμενο ενός μυστικού πειράματος με σκοπό να θεραπεύσει τον καρκίνο του. Το πείραμα καταλήγει να του χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένας νέος ήρωας: ο Deadpool. Το μόνο πρόβλημα είναι πως κατά τη διάρκεια του πειράματος το δέρμα του καταστράφηκε με αποτέλεσμα ο Deadpool να προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από τον υπεύθυνο των πειραμάτων.
Η ταινία καταφέρνει και διατηρεί πολύ καλή ισορροπία μεταξύ της κωμωδίας και του δράματος, παρουσιάζοντας μας αποτελεσματικότατα τον χαρακτήρα του ήρωα, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το ρομάντζο του πρωταγωνιστή, δίχως, ευτυχώς, να καταλήγει cheesy. Από την άλλη, η βία απεικονίζεται όπως πρέπει, αφήνοντας πλήρως ικανοποιημένους τους φανς του ήρωα.
Τέλος, είναι αδύνατον να μην αναφερθούμε στην εκπληκτική ερμηνεία του πρωταγωνιστή, Ryan Reynolds, ο οποίος αν και δεν είναι κάποιος τρομερός ηθοποιός, στη συγκεκριμένη ταινία μοιάζει λες και ο ρόλος φτιάχτηκε ειδικά για αυτόν. Όσο αναφορά το υπόλοιπο καστ, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να αναφέρουμε, αν και δεν υπήρχε κάποιος τρομερά απαιτητικός ρόλος.
Συνοψίζοντας λοιπόν, η ταινία αποτελεί μια πρωτότυπη, διασκεδαστική υπερηρωική ταινία, που όλοι οι φανς του είδους θα πρέπει να δουν. Αν είχε λίγο καλύτερη ιστορία με πιο ενδιαφέρον κακό, τότε θα μιλαγάμε για αριστούργημα, αλλά μην είμαστε και αχάριστοι, μιας και αυτή ήταν μόλις η πρώτη εμφάνιση του Deadpool.
3.5/5

Advertisements

One thought on “Κριτική: Deadpool

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s