Κριτική: Spotlight

Mιας και βρισκόμαστε στον απόηχο των Oscars ήρθε η ώρα να κάνουμε μερικές κριτικές σε κάποιες από τις ταινίες που πρωταγωνίστησαν στα φετινά βραβεία. Θα ξεκινήσουμε με την ταινία που κέρδισε το Oscar καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου , το Spotlight.

 

H ταινία περιγράφει την αληθινή ιστορία για το πώς η Boston Globe αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο της κακοποίησης παιδιών και την συγκάλυψη εντός της τοπικής Καθολικής Αρχιεπισκοπής, ταρακουνώντας το σύνολο της Καθολικής Εκκλησίας στον πυρήνα του. Η ιστορία είναι σίγουρα συγκλονιστική και το σενάριο αποτελεί ένα από τα δυνατοτέρα χαρτιά της ταινίας. Είναι γρήγορο και κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

 

Το δεύτερο ατού της ταινίας είναι δίχως αμφιβολία οι ερμηνείες. Όλοι οι ηθοποίοι με μπροστάρηδες τον αναγεννημένο, χάρη στο Birdman, Micheal Keaton και τον για ακόμη μια φορά εξαιρετικό Mark Raffalo, δίνουν φυσικότατες ερμηνείες, δίχως να προσπαθεί κάποιος να καλύψει τους υπόλοιπους.
Όσο αναφορά τη σκηνοθεσία, δεν αποτελεί τίποτα τρομερό, χωρίς να είναι κακή βέβαια, ίσως επειδή ο σκηνοθέτης θέλησε να αφήσει το πραγματικά πολυ δυνατό σενάριο να κάνει όλη τη δουλειά.
Συνοψίζοντας λοιπόν, το Spotlight αποτελεί μια ταινία, η οποία θα προβληματίσει όσους την δουν εξαιτίας του πολύ σοβαρού θέματος που πραγματεύεται, το οποίο υποστηρίζεται εξαιρετικά από το καλογραμμένο σενάριο και τις φυσικότατες ερμηνείες του καστ. Τώρα για το αν άξιζε τα δυο Oscar: εκείνο για το σενάριο δίχως αμφιβολία, της καλύτερης ταινίας… χμμμ.

3.5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s