Σειρές που πρέπει να δεις Pt.2: Οι βρετανικές

Επιστρέψαμε για το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας, στο οποίο σας παρουσιάζουμε σειρές που αξίζουν το χρόνο σας. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε βρετανικές σειρές οι οποίες αποτελούν μια κατηγορία από μόνες τους, καθώς συνήθως έχουν ελάχιστα επεισόδια και δυστυχώς οι σεζόν βγαίνουν πολύ, πολύ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ! Βέβαια, η ποιότητα των περισσότερων απο αυτές είναι υψηλότατη, οπότε δικαιολογείται η τεράστια αναμονή! Για να μην χάνουμε άλλο χρόνο όμως, ας μπούμε στο ψητό.

 

 ⦁ Sherlock (3 Seasons, ongoing)

SHERLOCK

Η σειρά βασίζεται στο γνωστό ντεντέκτιβ με τη μόνη διαφορά πως οι ιστορίες είναι τοποθετημένες στο παρόν! Γενικά δεν έχω να πω και πολλά λόγια, μιας και είναι πολύ γνωστή σειρά, μπαίνει περισσότερο για το τυπικό του θέματος. Η σειρά κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς, αν και δεν είναι όλα τα επεισόδια ισάξια, με τα δεύτερα από κάθε σεζόν να είναι τα πιο αδύναμα συνήθως. Το φετινό, χριστουγεννιάτικό επεισόδιο, δυστυχώς αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια κακή προσθήκη, κυρίως επειδή προσπαθούσε να φανεί πολύ έξυπνο. Όπως και να έχει η σειρά αξίζει το χρόνο σας.

 

⦁ Black Mirror (3 seasons, ongoing)

BLACK-MIRROR

Μια από τις αγαπημένες μου σειρές, όχι ιδιαίτερα γνωστή, αλλά όσοι την ξέρουν έχουν πραγματικά κολλήσει μαζί της. Είναι μια δυστοπική σειρά επιστημονικής φαντασίας με αυτοτελή επεισόδια. Η σειρά ασχολείται με το πως θα μπορούσε να ήταν η ζωή μας στο κοντινό μέλλον αν χρησιμοποιούσαμε με λανθασμένο τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας. Πραγματικά, το κάθε επεισόδιο προσφέρει άφθονη τροφή για σκέψη, όπως οφείλει να κάνει και κάθε τι που θέλει να λέγεται επ. φαντασία. Βλέποντας κάθε επεισόδιο έχεις την αίσθηση πως παρακολουθείς ταινία, λόγω της τρομερής σκηνοθεσίας, των εκπληκτικών ερμηνειών και των ανατρεπτικών ιστοριών! Μη τη χάσετε!

 

⦁ Dead Set (1 season)

DEAD-SET

Από το δημιουργό του Black Mirror, έχουμε και αυτή τη mini σειρά. Η υπόθεση έχει να κάνει με ζόμπι τα οποία επιτίθονται σε ένα στουντιο reality show αλα Big Brother. Μικρό και αξιόλογο.

 

⦁ Luther (4 Seasons)

LUTHER

Αστυνομική σειρά, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό, τον Luther ντε!, ο οποίος προσπαθώντας να ακολουθήσει τον δικό του κώδικα ηθικής αναγκάζεται να παραβεί το νόμο αρκετές φορές. Έξυπνο, σκοτεινό σενάριο που τολμά να αποκαλύψει τους δολοφόνους κάθε ιστορίας στην αρχή της(!), ατμοσφαιρκή σκηνοθεσία, αλλά κακά τα ψέμματα αν δεν υπήρχε ο Idris Elba να παίξει τον Luther το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο. Όποιος έχει δει αυτή τη σειρά, καταλαβαίνει αμέσως γιατί είναι τόσοι και τόσοι εκείνοι που έχουν φαγωθεί ο επόμενος Bond, James Bond να είναι ο Elba, Idris Elba.

⦁ Ιnside No. 9 (2 Season, ongoing)

INSIDE-NO-9

Πρόκειται για μια σκοτεινή κωμική σειρά ανθολογίας, με αυτοτελή, άσχετα μεταξύ τους επεισόδια, με μοναδικό κοινό παρονομαστή ότι όλα διαδραματίζονται σε κάποιο χώρο/σπίτι/δωμάτιο με τον αριθμό 9. Ο περιορισμός των επεισοδίων σε έναν συγκεκριμένο χώρο εντείνει την αίσθηση κλειστοφοβίας, απομόνωσης, και ψυχολογικής έντασης πίσω από κάθε ιστορία, ενώ ευνοεί και κάνει ακόμα πιο ευχάριστες τις (αστείες και μη) ανατροπές στην πλοκή, αλλά και τις απρόβλεπτες χιουμοριστικές εξάρσεις που το χαρακτηρίζουν. Τα επεισόδια δεν είναι όλα της ίδιας ποιότητας, (σειρά ανθολογίας είπαμε, οπότε λογικό) υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις που είναι μέτριες, αλλά παιδιά, χωρίς πλάκα τώρα, τα καλά επεισόδια της σειράς είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ! Όχι, αλήθεια σας λέω…

 

⦁ Utopia (2 Seasons)

UTOPIA

Για το τέλος σας άφησα την οπτικά αρτιότερη σειρά που έχει βγει εδώ και πολύ καιρό. Η υπόθεση έχει να κάνει με τέσσερις φανατικούς οπαδούς ενός συνομωσιολογικού, underground comic με τίτλο “Utopia”, οι οποίοι μπλέκονται σε μία πολιτική, γεμάτη σκάνδαλα ιστορία που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Δυστυχώς, η σειρά δεν ανανεώθηκε για 3η σεζόν, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίσει, διότι αλλιώς θα χάσετε μια ανατρεπτική, βίαιη, και πανέμορφη σειρά!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s