Κριτική: The Big Short

Άλλη μια ταινία με οσκαρικές υποψηφιότητες για σήμερα και συγκεκριμένα το The Big Short, το οποίο ασχολείται με την οικονομική κρίση και ειδικότερα με τέσσερις άντρες οι οποίοι πρόβλεψαν τον ερχομό της και στοιχημάτισαν υπέρ της κατάρρευσης και κατά των κυβερνητικών οργανώσεων καταλήγωντας πλούσιοι.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα υιοθετώντας μια ντοκυμενταρίστικη λογική, όσοι έχετε δει το Arrested Development ή το The Office θα δείτε αρκετές ομοιότητες, προσφέροντας μας μια πιο χιουμοριστική προσέγγιση στο θέμα. Αρκετά ενδιαφέρον βρήκα και το γεγονός, πως στα σημεία όπου υπήρχαν οικονομικές ορολογίες έκαναν cameo διάφορες προσωπικότητες, ηθοποιοί και μη, οι οποίες απευθυνόμενες στους θεατές εξηγούσαν τη σημασία των όρων.

Όσο αναφορά τις ερμηνείες του all star cast, όλοι τους ήταν πολύ καλοί, αν και προσωπικά ξεχώρισα τον Christian Bale και τον Steve Carell, ο οποίος τελευταία διαλέγει πιο σοβαρούς ρόλους, ξεφεύγοντας από τις κωμωδίες που τον καθιέρωσαν.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η ταινία είναι αρκετά πρωτότυπη, καθώς καταφέρνει να κρατήσει μια εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στη σοβαρότητα του θέματος και στο χιούμορ, κάνοντας σε να περάσεις καλά απο τη μιά, αλλά να προβληματισείς και για ένα ζήτημα που έχει επιρρεάσει τους πάντες τα τελευταία χρόνια.

Must see!

4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s