Τα καλύτερα Online

 

Όλοι έχουμε περάσει ώρες και ώρες διασκεδάζοντας (ή τουλάχιστον προσπαθώντας) με τα παιχνίδια που μας προσφέρονται online.  Φυσικά, η πραγματικότητα είναι πως τα περισσότερα από αυτά είναι κάπως παιδικά, με συνηθέστερα τα παιχνίδια «ντυσίματος» και «ομορφιάς»  για κορίτσια και «κούρσες» ή μάχες για τα αγόρια (μπλίαχ…)

Μην απελπίζεστε όμως φίλοι gamers! Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που ξεχωρίζουν και θα τα αναλύσουμε διεξοδικά στο πέρας του χρόνου.

Για αρχή θα σας παρουσιάσω ένα εκπληκτικό site καθώς και δυο ιδιαίτερης λογικής παιχνίδια που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάστε, πάντα δωρεάν και άμεσα διαθέσιμα.

Κρυφό διαμάντι νούμερο ένα: http://www.playr.org/games

Το συγκεκριμένο site αποτελεί έναν θησαυρό για τα παιδιά της δεκαετίας του ’90 και αυτό γιατί μας προσφέρει εντελώς δωρεάν και άμεσα μια μεγάλη ποικιλία των αγαπημένων μας παιχνιδιών Gameboy. (Ακόμα να πατήσετε το link ; )

Αγαπάμε Gameboy! Όπως και εσείς έτσι και εγώ πέρασα ατελείωτες ώρες με παιχνίδια όπως Pokémon Red και Super Mario Bros παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής. Θυμάστε την οθόνη του Gameboy color; Να προσπαθείς να δεις μέσα στο σκοτάδι, με μόνο φως αυτό της τηλεόρασης (στο mute φυσικά γιατί ήταν και ώρα ύπνου). Είναι θαύμα που δεν τυφλώθηκα σε αυτό το στάδιο της ζωής μου, αν και την μυωπία δεν την γλίτωσα.

Θέλετε λοιπόν νοσταλγία αλλά με χίλιες φορές βολικότερες συνθήκες; Ότι παιχνίδι μπορεί να αγαπήσατε μικροί υπάρχει εδώ. Με 16 κατηγορίες είναι πολύ δύσκολο να μην βρείτε αυτό που ζητάτε. Μπορείτε να παίξετε ταυτόχρονα όσα παιχνίδια θέλετε και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα save ώστε να μην χρειαστεί να αφήσετε ανοιχτό τον υπολογιστή μέχρι να εξουδετερώσετε τον Champion του Elite Four!

1.png

Επόμενη στάση: The Impossible Quiz 

“It’s not impossible, but you might dig for your brains through your ear.”

Σίγουρα το έχετε ακουστά και θα το βρείτε πολύ εύκολα online στο Internet και σε εφαρμογές στο κινητό. Δεν πρόκειται τόσο για παιχνίδι όσο για πρόκληση. Όπως προδίδει το όνομα, είναι  ένα quiz που υποστηρίζει πως δεν μπορείτε να το ολοκληρώσετε. The challenge is on game!

Η δυσκολία βρίσκεται στο ότι δεν βασίζεται σε γνώσεις, κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικά απλό. Το impossible quiz βασίζεται σε μια ιδιαίτερη, δική του, λογική την οποία πρέπει να ενστερνιστείτε προκειμένου να έχετε ελπίδες να το ολοκληρώσετε.

Θα σας εξοργίσει; Ναι.

Θα θέλετε να σπάσετε τον υπολογιστή; Αρκετές φορές.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό μαρτύριο; Σίγουρα.

Όμως θα δείτε πως αν το ξεκινήσετε απλά πρέπει να το ολοκληρώσετε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι σαν κάποιο είδος άγραφης συμφωνίας. Μόλις σκεφτείτε να τα παρατήσετε θα ακούσετε την φωνούλα. Και θα είναι επικριτική. Και θα σας πει «Θα το αφήσεις να σε κερδίσει;»

Οπλιστείτε με δημιουργική σκέψη και πολλά θρεπτικά σνακ γιατί θα περάσετε ώρες παλεύοντας με αυτό το τέρας.

Φυσικά εάν και εφόσον το ολοκληρώσετε θα ανακαλύψετε και άλλη έκδοση. Και μετά και άλλη. Και μετά και άλλη…. Κάθε μια πιο εξοργιστική από την προηγούμενη και πάντα η φωνούλα θα είναι εκεί να σας προκαλεί και παρακινεί.

2.png

Το καλύτερο για το τέλος: This is the only level (?)

Απλό αλλά και φοβερά διασκεδαστικό!

Άλλο ένα παιχνίδι με δίκη του «λογική» που θα σας συναρπάσει. Ο τίτλος είναι παραπλανητικός καθώς υπόσχεται ένα μόνο level,  χωρίς να μας δηλώνει τη διάρκεια αυτού.

“Get your mind out of the box for once! Take it outside for a walk, or maybe grab a bite to eat with it”

Είναι αλήθεια. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη σκέψη αλλά και γώσεις gaming για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το “level”.

Ο στόχος είναι απλός, έχεις την ίδια πίστα (φαινομενικά τουλάχιστον) και θες να οδηγείσεις τον ελέφαντά σου (Ναι, είσαι ελέφαντας) από τον ένα σωλήνα στον άλλο. Ακούγεται παιδικό σωστά; Είναι δυνατόν ένας gamer του επιπέδου σας να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο;

Τα φαινόμενα απατούν, οπότε ναι. Μην ξεχνάμε πως ένα παιχνίδι δεν χρειάζεται να μοιάζει περίπλοκο για να είναι διασκεδαστικό.

Σε κάθε στάδιο θα αλλάζουν τα controls ή άλλες συνθήκες και εσείς θα πρέπει να ανταποκριθείτε, χωρίς φυσικά να σας αποκαλύπτεται το πώς. Υπάρχουν γρίφοι, χιούμορ και όλα τα καλά καθώς και ένας μετρητής θανάτων (πιστέψτε με, θα χρειαστεί).

Θέλετε άλλη μια πρόκληση; Δοκιμάστε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι χωρίς βοήθεια. Θα μπείτε στον πειρασμό να πατήσετε το walk-through πολλές φορές, είστε ικανοί να αντισταθείτε;

3

Υπάρχουν πολλά ακόμη να αναλύσουμε και μην φοβάστε, θα το κάνουμε. Μέχρι τότε αφεθείτε στην ιδιαιτερότητα των παραπάνω και πιστέψτε με δεν θα το μετανοιώσετε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s