Haters Gonna Hate: Skyfall

Επιστρέψαμε σήμερα στο Haters Gonna Hate και όσοι δεν μετακομίσατε σε άλλον πλανήτη είστε τυχεροί, γιατί ήρθε η ώρα να κράξουμε την επόμενη ταινία, η οποία δεν είναι άλλη από το Skyfall.

Με τις φήμες που διέρρεαν αλλά και με τα τρέιλερ, περιμέναμε έναν σκοτεινό Bond, down to earth που θα δίνεται έμφαση στη ψυχοσύνθεση του. Η ταινία πήρε σε γενικές γραμμές καλές κριτικές (IMDB: 7.8/10, Metacritic: 81/100 κλπ κλπ), οπότε κάποιος θα περίμενε πως πέτυχε τον στόχο της και όντως μας έδωσε ό, τι υπόσχεθηκε. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. Μαντέψτε τι πήραμε τελικά.  Ναι, καλα μαντέψατε, αυτο που πήραμε αρχίζει από “Τα τρία” και τελειώνει σε “Μας”.

Ας τα παρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Η ταινία ξεκινάει με τον Bond να κάνει πικ νικ με τη γυναίκα του και κοιτώντας τα παιδιά του να παίζουν στο πάρκο της λέει πόσο ευτυχισμένος είναι που έχει κάνει οικογένεια.

Όχι, εντάξει, πλάκα σας κάνω, η ταινία προφανώς και ξεκινάει με μια σκηνή δράσης, όπως και όλες οι προηγούμενες ταινίες Bond, και συγκεκριμένα με ένα εντυπωσιακό ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, το οποίο στο τέλος καταλήγει στην οροφή ενός τρένου. Εντάξει, ρεαλιστικός Bond είπαμε, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, δίχως αυτό να είναι απαραίτητα κακό.images (1) Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο Bond δέχεται μια σφαίρα και πέφτει από το τρένο, το οποίο βρίσκεται σε γέφυρα 15+ μέτρων από το νερό, και καταλήγει προφανώς στο νερό. Και εκεί που περιμένεις να υπάρχει μια δικαιολογία που να εξηγεί πως επέζησε από σφαίρα και πέσιμο ο αγαπητός πράκτορας, αρχίζουν οι τίτλοι αρχής και έτσι ο Bond βρίσκεται να ερωτοτροπεί με μια αιθέρια ύπαρξη σε ένα εξωτικό μέρος. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο ρεαλιστικός Bond! OΛΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ “ΝΑ”, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ!

Βέβαια, αυτή η κοροιδία δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της ταινίας. Πλην των κλασικών νοηματικών κενών που βρίσκεις σε κάθε περιπέτεια που σέβεται τον εαυτό της, άρα και σε αυτήν, στη συγκεκριμένη βρίσκεις και

αυτόν

download (2).jpg.

Προφανώς δεν εννοώ προσωπικά τον Javier Bardem μιας και μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής και θεωρώ πως είναι πολύ καλός ηθοποιός, αλλά με ενόχλησε ο Silva, ο αντίπαλος του Bond, τον οποίον δυστυχώς τον ερμήνευσε ο Bardem. Και λέω δυστυχώς, γιατί παρ’όλες τις προσπάθειες του ηθοποιού, ο ρόλος ήταν κακός, ένα καχέκτυπο του Joker από το The Dark Knight

Το σχέδιο του ήταν γεμάτο κενά και δεν οδηγούσε κάπου, ο χαρακτήρας του ήταν over the top και σώθηκε οριακά χάρη στο ταλέντο του Bardem. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα αρχίζει από το σημείο που εμφανίζεται έτσι:

images

 

Υπενθυμίζω πως υποτίθεται βλέπουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση του Bond και έχουμε έναν κακό που έχει αυτή την εμφάνιση.

Βέβαια, ίσως να σκέφτεστε πως δεν αξίζει να το παίρνω τόσο κατάκαρδα το γεγονός οτι ο αντίπαλος του Bond είναι για κλάματα. Ίσως να πρέπει να σας υπενθυμίσω πως οι κακοί είναι αυτοί που παίρνουν στις πλάτες τους τις περιπέτειες. Θέλετε τον Joker(ναι, οκ, τον αγαπώ); Θέλετε τον Hannibal; Ανεξαρτήτως της ποιότητας της ταινίας, οι κακοί πάντα θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι πήγε να κάνει, κυρίως λόγω του Bardem, αλλα τελικά δεν πέτυχε.

Συνοψίζοντας λοιπόν, είχαμε μια ταινία με… υπερβολικές υπερβολές, ενώ μας την είχαν πουλήσει για σκοτεινή και προσγειωμένη, νοηματικά κενά που βγάζουν μάτι και έναν κακό που ενώ είχε τα φόντα να είναι από τους καλύτερους στην ιστορία του 007, καταλήγει καρικατούρα. Nαι, δεν είναι πολλά μειονεκτήματα, αλλά σε μια ταινία περιπέτειας, δυστυχώς, δεν έχουμε μάθει να περιμένουμε πολλά, οπότε αυτά τα λίγα αρνητικά είναι αρκετά για να χαλάσουν την εικόνα της ταινίας.

Κρίμα και πάλι κρίμα, γιατί και αυτή και η επόμενη ταινία που ακολούθησε, το Spectre, ήταν τελικά για κλάματα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s