Captain America: Civil War

Θυμάστε το πολυαναμενόμενο  Batman Vs Superman που όσοι το είδαμε στο σινεμά κλαίγαμε τα λεφτά μας; Ε λοιπόν ξεχάστε το. Ότι λάθος έκανε αυτή η ταινία, το  Civil War το έκανε σωστά. Το αποτέλεσμα;

moemoe

Θα μπορούσα να μιλήσω για σκηνοθεσία, ηθοποιούς, CGI και όλα τα καλά, αλλά μεταξύ μας δεν θα πάτε να δείτε την ταινία επειδή θα σας θεοποιήσω τα παραπάνω. Θα πάτε να την δείτε (γιατί θα πάτε, δεν το διαπραγματεύομαι) για τον ίδιο λόγο που πήγα και εγώ: να δείτε τους  Captain America και  Iron Man να παίζουν ξύλο. Όχι; Τι, θέλετε και story; Θέλετε και εξέλιξη χαρακτήρα; Θέλετε και χιούμορ; Ε τα έχουμε και αυτά, μην αγχώνεστε!

Επειδή μου ζητήθηκε να σας σεβαστώ, θα χωρίσω τις παρατηρήσεις μου σε δύο κατηγορίες: Spoiler free και Ultra Mega Spoiler. Πάμε λοιπόν!

Spoiler Free

Όσο πιο λακωνικά και spoiler free μπορώ, η υπόθεση:

Κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, συνηθισμένα πράγματα για τους Εκδικητές (εντάξει πλάκα κάνω, Avengers θα τους λέμε), πραγματοποιείται μια έκρηξη που προκαλεί τον τραυματισμό και θάνατο αθώων πολιτών. Αυτό δίνει το έναυσμα στην Αμερικανική κυβέρνηση να απαιτήσει τον έλεγχο τον Avengers, καθώς κρίνονται επικίνδυνοι. Με λίγα λόγια τους ζητούν να εμφανίζονται εάν και εφόσον η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο. Έχουμε λοιπόν την πρώτη σύγκρουση, ο Stark (καθώς και οι περισσότεροι της ομάδας) συμφωνεί ενώ ο Captain όχι (strike 1).
Ακολουθεί ένα συμβούλιο προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, στο οποίο σημειώνετε μια ακόμη θανατηφόρα έκρηξη, αυτή τη φορά με υπεύθυνο τον Bucky Barnes (a.k.a παιδικό φίλο του Captain). Ενώ λοιπόν η αστυνομία τον καταδιώκει, ο Captain τον προστατεύει με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί και αυτός ως εγκληματίας (strike 2).
Έχουμε λοιπόν: Captain που προσπαθεί να αθωώσει και να υπερασπιστεί τον παλιό του φίλο και Stark που συνεργάζεται με την κυβέρνηση, προκειμένου να τον πιάσουν και καταδικάσουν.
Δεν έχουν αρχίσει ακόμη τα καλά και θα υπάρξει και strike 3 που θα οδηγήσει στην πραγματική σύγκρουση των δύο ηρώων. Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να κρατήσω την υπόσχεση του τίτλου. Αλλά θα σας πω ότι συμβαίνουν πολλά ακόμη. Έχουμε καινούργιους ήρωες που ζητούν εκδίκηση, παλιούς που εναντιώνονται καθώς και μια εξαιρετική πλοκή που ξετυλίγεται σιγά σιγά.

Build up, πάρα πάρα πάρα πολύ καλό! Και σας το λέει κάποιος που βαριέται αφόρητα αν σε μια σκηνή μιλήσουν για πάνω από 30 δευτερόλεπτα χωρίς να υπάρξει έκρηξη, πυροβολισμός ή κάτι αντίστοιχο. Κάθε εξέλιξη, κάθε γεγονός, κάθε ομιλία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό που θα ακολουθήσει. Να σας πω πως το δεύτερο μισό της ταινίας είναι όλα τα λεφτά. Αν πιστέψετε στην αρχή πως τα πράγματα κυλάνε αργά, θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω στην επόμενη ώρα.

Ένας από τους λόγους που λατρεύω την Marvel είναι το crossover που φυσικά δεν λείπει από την ταινία μας.
Καθώς ο Stark έχει με το μέρος του τους περισσότερους Avengers, ο Captain χρειάζεται ενισχύσεις. Και τις βρίσκει φέρνοντας στο πεδίο έναν καινούριο ήρωα – και προσωπικά αγαπημένο (χα, όχι spoiler!) – καθώς και έναν παλιό. Αλλά και ο Stark εμπλουτίζει το στρατόπεδο του με (αυτό υπάρχει στο trailer άρα μπορώ να το πω) Spiderman! Και συγκεκριμένα έναν νεαρό Spiderman που έχει μόλις 6 μήνες στην “δουλειά”. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η μάχη που ακολουθεί είναι ΕΠΙΚΗ! Το καλύτερο κομμάτι της ταινίας. Και δεν είναι καν η τελική μάχη οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να ακολουθήσει.

capamspiderman.jpg

Σύντομη ανακεφαλαίωση:
Εξαιρετική ιστορία, check
Απολαυστικότατο χιούμορ, check
Επική δράση, check
Ολοκληρωμένοι δεύτεροι χαρακτήρες, check
Δυναμικός Captain America, check
Αποφασιστικός Iron man, check αλλά… Είχα ένα πρόβλημα με τον Iron man σε αυτή τη ταινία. Φυσικά δεν μιλάω για ερμηνεία, ο Robert είναι εξαιρετικός όπως πάντα. Αυτό που μου έλειψε είναι η τεχνολογία του Stark. Σε κάθε του εμφάνιση έχει υπεραπίστευτα gadgets και ιστορίες που απλά εδώ δεν εμφανίζονται. Ξέρω είναι μικρή παράλειψη που μάλλον μόνο εμένα πείραξε αλλά ήθελα να το πω. Μπορεί να μην επηρεάζει την ιστορία αλλά αισθάνθηκα ότι δεν φτάσαμε στο full potential του χαρακτήρα.

Ultra Mega Spoiler (Or not).

SPOILER!

S-P-O-I-L-E-R !

Εντάξει; Το καταλάβαμε όλοι; Μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα; Ευχαριστώ.

The Villain!
Νομίζατε δεν θα έχουμε κακό; Απλά δεν μπορούσα να τον αναφέρω για τα spoiler. Δεν θα σας πω ποιος είναι ο κακός μας, αλλά θα σας πω ότι το σχέδιο του πετυχαίνει 101%. Ποιο είναι αυτό το σχέδιο;
Ε, ας αφήσω και μερικές εκπλήξεις για την ταινία.

Αυτό όμως που θέλω να πω και ίσως το μοναδικό που με “χάλασε” όσον αφορά την ιστορία είναι κάτι που εμφανίζεται στο τέλος και ήταν μάλλον αναμενόμενο. Μετά το τρίτο και σπουδαιότερο strike, το ζήτημα μεταξύ Iron Man και Captain America γίνεται προσωπικό. Πολύ προσωπικό. Ο πρώτος δεν διστάζει να εξολοθρεύσει τον Captain και μάλιστα το προσπαθεί. Αφού όμως χάνει την μάχη (προειδοποίησα, έτσι δεν είναι;) τα παρατάει. Σαν να λέει “εντάξει χάσαμε. Πάμε παρακάτω” Αλλά δεν πάει έτσι! Ή θες εκδίκηση (που θες, γιατί σε πρόδωσαν) ή όχι. Και έχει πολύ καλό λόγο να “κρατήσει κακία” στον πρώην φίλο του.

ΤΕΛΟΣ SPOILER

Αφού σκιπάρατε λοιπόν τα spoilers (τζάμπα έγραφα τόση ώρα) επιστρέφουμε για μερικά τελευταία σχόλια.

Iron man or Captain America ?

Ο Captain America δεν ήταν ποτέ από τους αγαπημένους μου ήρωες, σε αντίθεση με τον Iron man. Όμως (και εκπλήσσομαι που το λέω) πήρα το μέρος του. Ίσως φταίει που το όνομά του μοστράρει στον τίτλο της ταινίας, δεν ξέρω!

Anyway, αν μετά την αποτυχία της προηγούμενης Super hero Vs Super hero ταινίας απογοητευτήκατε και φοβάστε ότι θα ξαναπληρώσετε τζάμπα εισιτήριο, ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Μιλάμε για Marvel και όχι DC! Η ταινία τα σπάει. Να πάτε στο σινεμά, να πάρετε ένα κουβά ποπ κορν και να απολαύσετε 2 ώρες Marvel όπως την ξέρουμε και την αγαπήσαμε.
Και μην ξεχάσετε να μείνετε για την σκηνή μετά τα credits!
Ακόμα εδώ είστε;!

maxresdefault.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s