Κριτική: Suntan

Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός κινηματογράφος έχει πάρει τα πάνω του με ταινίες που ξεχωρίζουν σε διάφορα φεστιβάλ, κυρίως όμως στο εξωτερικό. Άλλη μια τέτοια ταινία είναι και το Suntan σε σκηνοθεσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός γιατρού, του Κωστή, που παίρνει μετάθεση στην Αντιπάρο. Η ζωή εκεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ιδαίτερα βαρετή, αλλά το καλοκαίρι γίνεται χαμός με επισκέπτες όπως ο μέινστριμ Τομ Χανκς και η εναλλακτικιά Άννα με την επίσης εναλλακτικιά παρέα της. Και μαντέψτε με ποια θα ερωτευτεί ο μοναχικός, με πολλά ψυχολογικά Κωστής. Αμέ, καλά μαντέψατε. Την 21χρονη Αννούλα, την οποία θα γνωρίσει μετά από μια επίσκεψή της στο ιατρείο του και από τότε θα αρχίζει να κάνει παρέα με εκείνη και τους φίλους της.

pegasus_LARGE_t_1581_106811267
Εδώ βλέπουμε τον γεμάτο όρεξη για ζωή Κωστή.

Κάπου εδώ τελειώνει η περιγραφή της ταινίας, γιατί μπορεί να γίνει κανά spoiler και πραγματικά δεν το θέλω.

Οπότε, ας μιλησούμε για τα υπέρ και τα κατά της ταινίας ξεκινώντας από τα πρώτα.

Σκηνοθετικά η ταινία είναι εξαιρετική, καθώς περιγράφει περίφημα τόσο τη ψυχολογία του Κωστή, όσο και το ελληνικό καλοκαίρι και την τρέλα του. Επίσης, το ερμηνευτικό κομμάτι είναι εξαιρετικό με τον Μάκη Παπαδημητρίου να ξεχωρίζει στο ρόλο του Κωστή, δημιουργώντας έναν χαρακτήρα που δεν ξέρεις αν συμπαθείς ή αν σε τρομάζει.

Αυτό που με ενόχλησε στην ταινία ήταν το τέλος, καθώς το βρήκα πολύ πολύ απότομο. Δεν είμαι ο τύπος που δεν του αρέσουν το open endings, αλλά ρε παιδιά αυτό δεν ήταν open ending, αυτό ήταν λες και ξέχασαν να βάλουν τις υπόλοιπες σκηνές. Προφανώς έγινε επίτηδες και κανείς δεν ξέχασε τίποτα-ελπίζω δηλαδή-αλλά δεν γίνεται να μου δείχνεις κάποιες σκηνές ξανά και ξανά και εκεί που έχω αρχίσει και γουστάρω και θέλω μια κλιμάκωση ξαφνικά να ρίχνεις μαύρο.

Όπως και να’ χει μιλάμε για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία, στην οποία αν έλειπαν κάποιες επαναλαμβανόμενες σκηνές και το τέλος δεν ήταν τόσο απότομο θα μιλάγαμε για κάτι εξαιρετικό.

Αν δεν την έχετε δει, δείτε την, καλοκαίρι έρχεται εξάλλου, καλοκαιρινή ταινία είναι και αυτή, οπότε όλα όμορφα.

3.5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s