X-Men:Apocalypse

Τρίτη ταινία για το Χ-Μen universe ( 3η καινούρια) το X-men Apocalyspe ( αρνούμαι να χρησιμοποιήσω την ελληνική μετάφραση γιατί με αυτή τη λογική θα είχαμε Εξ-Μεν:Φιρστ Κλας, Ντεντπουλ, Καπτεν Αμερικα: Σιβιλ Γουορ…καταλαβαίνετε που το πάω).

Αλλά ο τίτλος καθόλου δεν επηρεάζει την ταινία οπότε ας συνεχίσουμε.

Υπόθεση: Πριν από κάτι χιλιάδες χρόνια, στην Αρχαία Αίγυπτο ζούσε ο πρώτος μεταλλαγμένος και ήταν παντοδύναμος (κλέβοντας δυνάμεις από fellow mutants). Long story short, τον πρόδωσαν, τον έθαψαν και γλίτωσε ο κοσμάκης από την τρέλα του και την δίψα για κυριαρχία, μέχρι που προφανώς κάποιος έπρεπε να τον ξυπνήσει. Βρισκόμαστε στα 90s, η σχολή του Xavier είναι γεμάτη νεαρούς mutans και την ίδια στιγμή η Raven σώζει άλλους μεταλλαγμένους ανά τον κόσμο ενώ ο Eric ζει με την οικογένεια του στην Πολωνία.                                                                                                   Και για να μην σποιλάρω ας πούμε απλά πως όλα πάνε κατά διαόλου ενώ την ίδια στιγμή ξυπνάει ο Εν Σαμπαχ Νουρ και το παίζει θεός.

ew-x-men-apocalypse-isaac-144782-144795
Τούτος btw

Βλέποντας την ταινία μπορώ να πω ότι ήμουν διχασμένη. Ειλικρινά δεν ήξερα αν μου άρεσε ή όχι. Αυτό που με χάλασε πιο πολύ ήταν ο κακός. Ήταν υπερβολικός,  γεμάτος βαρύγδουπα λογύδρια, και τέρμα show-off.Με μια λέξη flamboyant. Και είχε το πιο βαρετό “σατανικό” σχέδιο ΕΒΕΡ. Θα καταστρέψω όλο τον κόσμο μαζί με τους τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης, για να εκδικηθώ το ανθρώπινο είδος που με πρόδωσε και έχει “χάσει το δρόμο του”. Μόνο οι μεταλλαγμένοι αξίζουν να ζήσουν,και μόνο όσοι δεν μου πάνε κόντρα.

Και ενώ ο Eν ήταν μια απογοήτευση, δεν είναι κάτι τελείως αρνητικό. Γιατί ένας μεταλλαγμένος που  έχει ζήσει ως θεός στην Αρχαία Αίγυπτο, και σε προηγούμενες εποχές, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός.Είναι φυσιολογικό να συμπεριφέρεται έτσι. Ναι το ξέρω, είμαι διχασμένη προσωπικότητα.

Άλλο σπαστικό στοιχείο της ταινίας είναι ο Ερικ, aka Magneto. Μην με παρεξηγείτε, αγαπάω Magneto και ο Fassbender του πάει γάντι. Αλλά,κάθε φορά η ίδια ιστορία. Θέλει να πάρει εκδίκηση, γίνεται κακός και πριν διαλύσει τα πάντα τον πείθουν ότι έχει οικογένεια και φίλους που τον νοιάζονται, δεν είναι μόνος κτλ, μετανιώνει και γυρνάει σπίτι. Αλλά δεν κάθεται, ξαναφεύγει και φτου και από την αρχή. Ένα ατέρμονο πισωγύρισμα. Απλά θα πρέπει να δεχτούμε ότι έτσι είναι ο Magneto και να προχωρήσουμε.

Τα καλά τώρα. Το καστ. Fassbender, McAvoy,Lawrence, Hoult παραμένουν ιδανικοί για τους χαρακτήρες τους. Μας άρεσε η επιστροφή της Moira. Όσο για τις νέες προσθήκες, η Sophie νομίζω θα κάνει μια πολύ καλή Jean και μπορώ να πω ότι Cyclops, Storm και Nightcrawler έχουν προοπτικές, αν και μας ξένισαν λιγάκι. Δεν είχαν βέβαια την ευκαιρία να αναπτυχθούν οπότε αναμένουμε τη συνέχεια. Από ερμηνείες μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο πέρα από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, άλλωστε και οι ρόλοι δεν ήταν απαιτητικοί. Είχαμε και ένα απολαυστικό cameo του Wolverine (!!!).Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο Evan Peters aka Quicksilver, που ήταν γαμάτος και ξεκαρδιστικός. Η ταινία θα ήταν μισή χωρίς τις slow-mo σκηνές του.

                               Bonus points για τον Nightcrawler αλα Thriller Michael Jackson

 

To ερώτημα όμως παραμένει. Ήταν ή όχι καλή η ταινία; Με κλισέ σενάριο, χωρίς βάθος και χωρίς ανατροπές, όχι, η ταινία δεν ήταν εξαιρετική. Αν όμως παρακάμψουμε τις προσδοκίες μας και δεχτούμε ότι μια ταινία με τόσο απλοϊκό στορυ δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετική, μπορούμε να απολαύσουμε τις σκηνές δράσης και την παρέλαση τόσων αγαπημένων comic χαρακτήρων. Σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου αλλά ούτε και το νέο διαμάντι της Marvel.

 

xmenapocalypseimax-1

2,5+/5

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s