Game of Thrones:Quick Recap (S6E3&4)

Αφού τεμπελιάσαμε και δεν κάναμε αναλυτική παρουσίαση των επεισοδίων 3 & 4, ορίστε τα πιο σημαντικά γεγονότα που μας έμειναν από αυτά τα δύο επεισόδια.

Season 6, Episode 3 “Oathbreaker”

The Wall

Στο τείχος ο Jon ξυπνάει/ανασταίνεται και είναι φυσικά σε σύγχυση. Η Mel μάταια προσπαθεί να μάθει πληροφορίες για τη μετά θάνατον ζωή, ο Jon  Snow για άλλη μια φορά δεν ξέρει τίποτα, δεν είδε τίποτα. Το μόνο που ξέρει είναι ότι μετά την προδοσία της φρουράς θέλει να φύγει από το τείχος αφού προσπάθησε να κάνει κάτι καλό και δεν εκτιμήθηκε.

 

Τελευταία του πράξη ως Lord Commander, η εκτέλεση όσων τον πρόδωσαν.

Screenshot (178).png
Good riddance Olly

Προσπερνάμε Sam και Gilly και πάμε στον Bran.

Και για την ακρίβεια,σε όραμα: Tower of Joy. Απολαύστε τη μάχη γιατί προφανώς δεν πήραμε καμία απάντηση για το τι παίχτηκε μετά μέσα στον πύργο. Ο Bran βέβαια είχε μια ελαφρά επικοινωνία με τον πατέρα του ( αχ και να ξέραμε τότε τι θα σήμαινε αυτό δύο επεισόδια μετά).

 

Ξαναπροσπερνάμε:

Khaleese και Dosh Khaleen/ Συνάντηση Varys με Vala (who evn remembers her)/ akward αναμονή Tyrion, Missandei, Grey Worm/ τα πουλάκια του Varys πίσω στο King’s Landing+ συνάντηση Cersei,Jamie, Zombie Mountain και Qyburn & Μικρό Συμβούλιο ( Olenna is back!)

Και συνεχίζουμε.

Ο Tommen βρίσκει τον Σπουργίτη. Το παίζει βασιλιάς για χάρη της μάνας του και της βασίλισσας αλλά του πιάνει την πάρλα ο Σπουργίτης και χάνεται. Στο τέλος του ψιθυρίζει και ένα μυστικό, καθοριστικό για τη συνέχεια που όμως εμείς δεν μαθαίνουμε.

Arya

Εκπαίδευση, ξύλο και εξιστόρηση της ζωής της. Στο τέλος της σκηνής απ’ότι φαίνεται, κρίνεται άξια για να πάρει πίσω την όρασή της. Καιρός ήταν να αρχίσει να προχωρά η ιστορία της.

Screenshot (176)

Kαι για να μην ξεχνάμε τον γλυκούλη Ramsay,

βλέπουμε τους Umber που κανονίζουν συμμαχία με τους Bolton. Και για να δηλώσουν την καλή τους θέληση, δωράκι για τον Ramsay. Rickon, Osha και κεφάλι ανταρόλυκου. Γιατί δεν έχει ήδη βασανίσει αρκετούς ο Ramsay.

 

Season 6, Episode 4 “Book of the Stranger”

Ας κάνουμε την ανάλυση ανά περιοχή:

The Wall

Μετά από 5 σεζόν επιτέλους 2 Stark ξανασυναντιούνται. Ικανούς τους είχα να βάλουν τον Jon να φύγει και να μην τον βρει ποτέ η Sansa. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και έχουμε μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές. Τα αδέρφια αγκαλιάζονται και στη συνέχεια συζητούν για το τι έχουν περάσει (κάτι μας λέει ότι δεν είπαν όλη την αλήθεια ο ένας στον άλλον). H Sansa προσπαθεί να πείσει τον Jon να πολεμήσουν για να ξανακερδίσουν το Winterfell, o Snow όμως δεν έχει όρεξη για άλλες μάχες. Κουράστηκε.

Βέβαια αλλάζει γνώμη μετά από το γράμμα που λαμβάνουν από τον Ramsay με απειλές για αυτούς και τον Rickon. O καημένος ο Ram το μόνο που θέλει είναι τη γυναίκα του. Starks united once again!

Επίσης η Brienne δεν ξεχνά την πίστη της στον Renly, ούτε υποκύπτει στο φλερτ του Tormund.     (I ship them)

 

Eyrie

Επιστροφή του Petyr και του μούλικου Robin. Το μόνο σημαντικό, ο Petyr τον πείθει να στείλουν στρατό για να βοηθήσουν τη Sansa.

Meereen

Ο Tyrion προσπαθεί να σταματήσει τις εχθροπραξίες και τη δράση των Sons of Harpy κάνοντας συμφωνία με τους Masters. Θα σταματήσουν να έχουν σκλάβους με περιθώριο 7 χρόνων για να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα, ως αντάλλαγμα θα σταματήσουν να χρηματοδοτούν τους SoH. O Grey Worm και η Missandei δεν συμφωνούν με το σχέδιο, αλλά αυτά έχει η διπλωματία.

King’s Landing

Ακόμα στη φυλακή η Margaery (γαμώτο), αλλά αυτή τη φορά μιλάει με τον HIgh Sparrow. Μαθαίνουμε τη δικιά του ιστορία και η Marg στο τέλος “δέχεται” να ομολογήσει τις αμαρτίες της. Ανταμείβεται με την ευκαιρία να δει για λίγο τον αδερφό της, τον οποίο παρακαλά να αντέξει λίγο ακόμα και του υπόσχεται πως θα τους βγάλει από εκεί.

H Cersei από την άλλη, αφού μιλάει με τον Tommen και μαθαίνει τι του είπε ο Sparrow, το παίζει καλή και καταστρώνει σχέδιο με τους Tyrell για να εξολοθρεύσουν τον Sparrow και να σώσουν τη βασίλισσα και τον αδερφό της. Το σχέδιο από μόνο του μας λέει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα, και οι Tyrell θα πρέπει να προσέχουν. Σε λίγο καιρό θα γίνει χαμός στο King’s Landing.

Iron Islands

Σύντομη αναφορά στον Theon γύρισε σπίτι του, τα είπε με τη Yara και της υποσχέθηκε πως δεν θα μπει στο δρόμο της όταν θα δηλώσει “υποψηφιότητα” για βασίλισσα. Θα την υποστηρίξει κιόλας.

Vaes Dothrak

Daario και Jorah πηγαίνουν να σώσουν τη Dany. Ψιλοτσακώνονται λόγο στο δρόμο, κάτι που είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, κάτι που θέλουν και οι δυο τη δρακομάνα. Το σχέδιο τους: να μπουν στην πόλη χωρίς όπλα, να την βρουν και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Το σχέδιο δεν πετυχαίνει ακριβώς και στην πορεία σκοτώνουν μερικούς Dothraki. Όταν βρίσκουν την Khaleesi, αυτή αποφασίζει πως δεν θέλει απλά να το σκάσει και οργανώνουν νέο σχέδιο με τη συμμετοχή μιας fellow χήρας.

Στο τέλος, οι Dothraki και ο Khal Moro προσπαθούν να αποφασίσουν για την τύχη της Dany. Αν θα μείνει μαζί τους, αν θα την πουλήσουν κτλ. H Dany έχει άλλα σχέδια. Δεν είναι αυτοί ικανοί για να διοικήσουν και να κατακτήσουν τον κόσμο, αλλά αυτή. Και θα το κάνει. Γελάνε, την χλευάζουν και την απειλούν και τότε η Dany κάνει την κίνηση της. Αναποδογυρίζει τους πυρσούς και τους καίει ζωντανούς.

None of you are fit to lead the Dothraki.But I am . And I will. You’re not going to serve.You are going to die

Αυτή είναι η Μητέρα των δράκων, η Άκαυτη και θα κυριαρχήσει. Η φωτιά είναι το στοιχείο της και μας  το αποδεικνύει για άλλη μια φορά σε μια άκρως καθηλωτική σκηνή.Οι Dothraki δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να υποκλιθούν στο μεγαλείο της. Έτσι τώρα η Daenerys έχει ότι της έλειπε για να ξεκινήσει επιτέλους για το Westeros ( hopefully).

Screenshot (207)Screenshot (209)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s