Preacher Recap: Pilot(Ep:01/S01)

Σε μια εποχή που οι καλές σειρές είναι περισσότερες και από τους ανέργους στην Ελλάδα, υπάρχουν δυο σειρές που είχα ξεχωρίσει και περίμενα πως και πως. Η μια είναι το Twin Peaks, το οποίο αργεί ακόμα και η άλλη είναι το Preacher, το οποίο χθες έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του AMC, του καναλιού που μας χάρισε το Breaking Bad και το Walking Dead. Νομίζετε πως τυχαία ανέφερα τις δυο αυτές σειρές; Οκ, το παραδέχομαι, το Walking Dead τυχαία το ανέφερα, αλλά το BB  όχι, καθώς προσωπικά η ατμόσφαιρα της σειράς, η οποία ψιλοφέρνει σε western μου θυμίζει το ΒΒ, το οποίο μαντέψτε, ψιλοέφερνε και εκείνο σε western. Απίστευτο, έτσιε;

Τέλος πάντων, συνεχίζω. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο comic, το οποίο δεν έχω διαβάσει, οπότε μη περιμένετε να σας κάνω συγκρίσεις. Αφού το ξεκαθαρίσαμε και αυτό, ας πάμε στην περίληψη της ιστορίας. Που λέτε λοιπόν, πρωταγωνιστής μας είναι ο Preacher ή αλλιώς Jesse Custer, ο οποίος αφου καταληφθεί από ένα περίεργο πνεύμα, θα ξεκινήσει ένα road trip, μαζί με την ψυχοπαθή δολοφόνο και πρώην του Tulip και το βαμπίρ Cassidy, με σκοπό να βρουν το Θεό. Ναι, ξέρω, γεμάτη κλισέ η ιστορία(#not). Τα πράγματα όμως άλλαξαν λιγάκι για την τηλεοπτική μεταφορά. Έτσι, απ’ ότι με ενημερώνει το control δεν θα έχουμε road trip. Γενικά δεν θα είναι μια πιστή μεταφορά του comic, οπότε φαντάζομαι αν θελήσετε να το διαβάσετε κάποια στιγμή δεν θα έχετε σποιλαριστεί.

Όσο αναφορά τον πιλότο της σειράς, και δίχως spoiler, να σας πω πως είχε πολύ ενδιαφέρον, αφήνοντάς μας όμως με αρκετές απορίες, τις οποίες ευελπιστώ πως θα τις απαντήσουν στη συνέχεια. Τη σκηνοθεσία των Seth Rogen(ναι, ο γνωστός) & Evan Goldberg την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς δεν δίστασε να δείξει βίαιες σκηνές, όπου έπρεπε. Επίσης, μας σύστησε εξαιρετικά τους τρεις πρωταγωνιστές καταφέρνοντας να ισορροπήσει μεταξύ του τρόμου και του χιούμορ.

Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζουν τα spoilers, οπότε αν δεν έχετε δει το επεισόδιο ή αν δεν θέλετε να ξέρετε περισσότερα για αυτό, κλείστε τα μάτια. Ή διαβάστε κάτι άλλο ξέρω’γω.

 

 

 

 

  • Το επεισόδιο ξεκινάει δείχνοντας μας ένα περίεργο πνεύμα(;) να βολτάρει στο διάστημα και να κατευθύνεται στην Αφρική, όπου μπαίνει σε ένα ιερέα και εκρύγνυται. Έτσι, από την πρώτη κιόλας σκηνή μάθαμε πως η σειρά θα δείξει μπόλικο αίμα. Καλοδεχούμενο λοιπόν.
Screenshot (124)
Μπήκε ο διάολος μέσα του. Κυριολεκτικά.

 

  • Ύστερα γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστή μας, τον οποίον τον έχει πρήξει ένας τύπος, ο οποίος έχει προβλήματα με τη μάνα του. Κρατήστε αυτόν τον τύπο όμως, γιατί θα μας χρειαστεί στη συνέχεια. Τη συζήτηση θα διακόψει ένας πιτσιρικάς, ο οποίος θα ζητήσει από τον πρωταγωνιστή μας να ρίξει λίγο ξύλο στον πατέρα του, γιατί γενικά δεν είναι και ο καλύτερος άνθρωπος. Ας πούμε δέρνει τη μάνα του πιτσιρικά. Ο πρωταγωνιστής μας δέχεται να βοηθήσει με κάποιον τρόπο. Έχουμε μπει ήδη στο πνεύμα της σειράς λοιπόν. ‘Η το πνεύμα της μπήκε σε εμάς. Διαλέξτε ο, τι θέλετε.

 

  • Σε επόμενη σκηνή, και αφού πρώτα ο Preacher μίλησε στον σερίφη για τον πατέρα του παιδιού που λέγαμε παραπάνω μπας και κάνει κάτι εκείνος, γνωρίζουμε το ιρλανδικό βαμπίρ μας, τον Cassidy. O Cassidy λοιπόν φτιάχνει ποτά για μια παρέα πλούσιων χαραμοφάηδων, οι οποίοι, όπως ανακαλύπτει στη συνέχεια, τον έχουν βάλει στο μάτι. Το αποτέλεσμα;  Αυτό.
Screenshot (127).png
Tους πίνει το αίμα. Κυριολεκτικά.

Ναι, γενικά έγινε ο κακός χαμός και αναγκάστηκε το βαμπίρ μας-“μας” γιατό το αγαπήσαμε ήδη- να αφήσει το φλεγόμενο αεροπλανο-είπαμε πως ήταν σε αεροπλάνο; δεν είπαμε- κρατώντας μια ομπρέλα.

 

  • Μετά από λίγες σκηνές μας συστήνεται και η τρίτη της παρεάς, η Tulip. Την βλέπουμε να πλακώνεται με εναν τύπο σε ένα αυτοκίνητο, να καταλήγει στην αυλή ενός σπιτιού στο οποίο βρίσκονται δυο πιτσιρίκια και με τη βοήθειά τους να φτιάχνει όπλα για να αντιμετωπίσει εκείνους που την κυνηγούν. 3/3 λοιπόν στις εισαγωγές χαρακτήρων, αφού κατάφεραν οι σκηνοθέτες να μας δώσουν μια πολύ καλή ιδέα για τον κάθε χαρακτήρα.

 

 

  • Στη συνέχεια βλέπουμε τον Cassidy να έχει πέσει στο έδαφος και να έχει ξεκοιλιαστεί από την πτώση και τον Preacher να μιλάει στη μάνα του πιτσιρικά, προκειμένου να την πείσει να πει στον σερίφη για την κακοποίηση που δέχεται. Εκείνη του λέει πως δεν υπάρχει λόγος, αφού γουστάρει το ξύλο και όλα αυτά τα περίεργα με τον πρωταγωνιστή μας να μένει με ανοικτό το στόμα. Ύστερα, βλέπουμε αυτόν και την Tulip να συζητάνε σε ένα αυτοκίνητο. Εκείνη του κάνει μια πρόταση για μια βρώμικη δουλειά, εκείνος όμως αποφασισμένος(;) να αφήσει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του, αρνείται.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s