Αφιέρωμα στον Lorne Malvo

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως ο Ewan McGregor θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην 3η σεζόν του Fargo υποδυόμενος όχι έναν, αλλά δύο χαρακτήρες, συγκεκριμένα δυο αδέρφια, τα οποία μάλιστα δεν είναι δίδυμα.  Τα νέα είναι εξαιρετικά και ευελπιστούμε η 3η σεζόν να κάνει το 3/3 και να είναι εξίσου πετυχημένη με τις προηγούμενες.

Παρ΄όλα αυτά όμως, η είδηση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή να μιλήσουμε για τον καλύτερο χαρακτήρα που έχει βγάλει η σειρά, ο κινηματογράφος και όλος ο γαλαξίας έβερ. Σήμερα, θα μιλήσουμε για τον Lorne Malvo, τον οποίον αγαπάω τόσο πολύ που χρησιμοποιώ το όνομά του. Ή είμαι όντως ο Malvo. Ποιος να ξέρει άραγε;

Ο χαρακτήρας αυτός βασίστηκε σε έναν παρόμοιο χαρακτήρα, τον Anton Chigurh, που πρωταγωνιστούσε στο No Country for Old Men των Cohen. Σε αυτό το σημείο να πούμε πώς γενικά η σειρά δανείζεται πολλά στοιχεία από τις ταινίες των Cohen, παρ΄όλα αυτά καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι δικό της, όχι και εύκολο πράγμα εδώ που τα λέμε.

Και οι δυο χαρακτήρες είναι πολύ καλοί επαγγελματίες. Εντάξει, μπορεί η δουλειά τους να είναι να σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά σε δύσκολους καιρούς ζούμε, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Και οι δυο είναι ψυχροί, αποτελεσματικοί και θεωρούν τους εαυτούς τους ασταμάτητους, κάτι σαν δύναμη της φύσης. Άλλο ένα πράγμα που μοιράζονται είναι και το περίεργο κούρεμα με νικήτη  προφανώς τον Anton.

Από την άλλη, η διαφορά τους είναι πως ενώ ο Αντωνάκης μας πιστεύει πολύ στην τύχη βάση της οποίας διαλέγει αν θα δολοφονήσει τα υποψήφια θύματα του, ο Lorne βασίζεται πολύ στους νόμους της ζούγκλας. Για αυτόν έχει σημασία η επιβίωση με κάθε μέσο.

Επίσης, ο Lorne είναι και λίγο πιο χαριτωμένος, λίγο πιο καυλάντης ρε παιδί μου. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα πει ατάκες που θα κάνουν το τρομαγμένο κατά τα άλλα χειλάκι μας να σκάσει ένα χαμόγελο.

tumblr_n4ws92DWzY1tzzzedo1_1280.jpg

Εκτός όμως από τις γεμάτες μαύρο χιούμορ, φιλοσοφικές ατάκες του , ο Lorne ήταν και ο συμπρωταγωνιστής* της αγαπημένης μου σκηνής της σειράς.

*Ο άλλος πρωταγωνιστής ήταν η πρόσοψη του κτιρίου.

Για το τέλος όμως άφησα το καλύτερο. Η σειρά αφήνει υπόνοιες πως ο Malvo δεν είναι απλώς ένας πολύ καλός πληρωμένος δολοφόνος, αλλά είναι ο διάολος προσωποποιημένος. Αυτό γίνεται αντιληπτό αρκετές φορές, με πιο ξεχωριστή εκείνη στον πιλότο, όπου ξαφνικά εξαφανίζεται από το υπόγειο του Lester, το οποίο να πούμε πως δεν είχε ούτε πόρτα, ούτε παραθυρο απ’ όπου θα μπορούσε να φύγει. Ναι, τόσο γαμάτος είναι φίλοι και φίλες μου.

Ελπίζω το άρθρο να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να δείτε την πρώτη(και τη δεύτερη πιο μετά) σεζόν αυτής της εκπληκτικής σειράς, στην οποία ο Lorne μπορεί να ξεχωρίζει, αλλά πραγματικά υπάρχουν και άλλοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s