Preacher Recap:S01Ep02

Με δυο βδομάδες καθυστέρηση-κανονικά θα έκανα χιουμοράκι για εγκυμοσύνη, αλλά δεν είναι να κάνεις αστεία με αυτά τα πράγματα- μας ήρθε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς που μας πήρε το μυαλό με τον πιλότο της, περισσότερα για τον οποίον μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όπως και στο παρθενικό μας recap, το πρώτο μέρος θα είναι spoiler free, σε αντιθέση με το δεύτερο στο οποίο θα πούμε κάποια πραγματάκια παραπάνω. 

Σε γενικές γραμμές το δεύτερο επεισόδιο είναι πιο αργό από το προηγούμενο, δίχως αυτό να σημαίνει πως θα βαρεθείτε, καθώς γίνονται πραγματάκια. Το επεισόδιο ξεκινάει με μια σκηνή που αυξάνει τον αριθμό των ερωτημάτων που μας έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα και ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα απαντηθούν. Λίγο αργοτέρα θα έχουμε και μια αξιομνημόνευτη σκηνή με πρωταγωνιστή τον Cissady, τον οποίον νομίζω πως αγαπώ. Και μπορεί η σκηνή να έμοιαζε με μια αντίστοιχη του προηγούμενου επεισοδίου, αλλά ήταν διασκεδαστική και βίαιη μαζί, οπότε προς το παρόν δεν με ενοχλεί. Παράλληλα, βλέπουμε τον Jesse να αντιλαμβάνεται σταδιακά τι μπορεί να κάνει με τις νέες του δυνάμεις και την Tulip να προσπαθεί να τον πείσει να συνεργαστούν.

Πάμε τώρα στο δεύτερο μέρος του επεισοδίου, οπότε ας αποχαιρετήσω όσους δεν θέλουν να σποιλαριστούν.

 

 

Και τώρα οι δυο μας. Ή οι τρεις μας. Τέλος παντων, ελάτε εδώ όσοι μείνατε.

Screenshot (1).png

Δεν ξέρω τι παίκτηκε εδώ, παρά μόνο ότι βρισκόμαστε στο έτος 1881. Παρ’ όλα αυτά εντυπωσιακή εισαγωγή, η οποία μας παρουσιάζει έναν άγνωστο προς το παρόν χαρακτήρα. Μπορεί να μη μάθαμε πολλά, αλλά το γεγονός πως πέρασε μπροστά από το δέντρο με τους νεκρούς και δεν τον ένοιαξε καν, μας δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με έναν σκληρό καργιόλη, που μένει να δούμε πως θα μας απασχολήσει στο μέλλον.  Επίσης, μάλλον θα πω βλακεία, αλλά παίζει η άρρωστη κόρη που βλέπουμε στην αρχή του επεισοδίου να έχει σχέση με την αντίστοιχη που βλέπουμε στη συνέχεια; Όσοι γνωρίζετε απαντήστε με ένα “ναι” ή ένα “όχι” στα σχόλια. Ευχαριστώ.

Πάμε παρακάτω τώρα, και αφού περάσουμε τη σκηνή με τα βαφτίσια, ας πάμε σε αυτόν εδώ τον τυπάκο:Screenshot (2).png

Αυτός που λέτε εξομολογείται στον Jesse τον έρωτα του για μια κοπέλα(φυσιολογικό), με τη διαφορά πως αυτή η κοπέλα είναι αρκετά μικρή(περίεργο). Ο Jesse του λέει να την ξεχάσει, εκείνος δεν το κάνει και αργότερα ο Jesse πάει σπίτι του, του βουτάει το κεφάλι σε ζεστό νερό, και του λέει να την ξεχάσει. Προφανώς τον πείθει χάρη στη νέα του δύναμη γεγονός που τον κάνει να αναρωτιέται για το τι συμβαίνει.

Screenshot (3).png

Στη συνέχεια γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Odin Quincannon και την παρέα του, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται έχει τόσα χρήματα και εξουσία, ώστε να μπορεί να διώχνει ανθρώπους από το σπίτι τους.

Μετά από λίγο μας έρχεται η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου, όπου δυο άγνωστοι τύποι* παλεύουν με το αγαπημένο μας βαμπίρ και προφανώς χάνουν, χαρίζοντας μας όμως απίθανες στιγμές βίας και γέλοιου.

*Τα παιδιά κυνηγάνε τον Jesse, φαντάζομαι για να βγάλουν από μέσα του το πνεύμα, αλλά ο Cissady τους σταμάτησε τελευταία στιγμή. Μ’αρέσει η σχέση που εχει αναπτύξει ο ιερέας με το βαμπίρ. Και είναι συγκινητικό που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του για να τον σώσει. Οκ, σαν βαμπίρ είναι αθάνατο, αλλά η πρόθεση μετράει, ξέρετε τώρα. +1 από εμένα λοιπόν.

Preacher-2.jpg
Τα θύματα του Cissady

Screenshot (11).png

Αγαπημένη στιγμή που ένα κομμένο χέρι και ένα αλυσοπρίονο κατευθύνονται προς τον αναίσθητο Jesse. Άλλη μια στιγμή που μας υπενθυμίζει τι βλέπουμε. Θέλουμε και άλλο, ακούτε ρέι;

Screenshot (13).png

Τελευταίον για σήμερα άφησα τον Arseface, ο οποίος αφού μας κοψοχολιάσει με τον τρόπο που εμφανίζεται μέσα από τα σκοτάδια εξομολογείται στον Jesse ότι τελικά δεν έχει αλλάξει και ναι μεν προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει, οπότε ίσως να είναι και θέλημα Θεού να μείνει αυτός που είναι.

Εσάς πώς σας φάνηκε το επεισόδιο;

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s