Game of Thrones ep 7: I want to join that peace club.

Season 6 Episode 7 “The Broken Man”

Φτάσαμε κιόλας στα μισά της σεζόν, θα έλεγα ότι σαν χθες μου φαίνεται που αναστήθηκε ο Jon αλλά θα ήταν ψέματα γιατί δεν μου φαίνεται σαν χθες στην πραγματικότητα. Αυτό το επεισόδιο όμως είναι γεμάτο εκπλήξεις!!! Πρώτα ξεκινάει χωρίς να παίζει κατευθείαν το thrillικό theme της σειράς, μετά βλέπουμε πως ο Hound είναι ζωντανός και κόβει ξύλα και μετα….ε ναι. Αυτές τις δύο εκπλήξεις βασικά. Αλλά και πάλι, ο παραμορφωμένος φίλος  από τα παλιά που τον είχαμε δει τελευταία φορά μισοπεθαμένο αφού έβαλαν η Arya & η Brienne το χεράκι τους

Screenshot (269)

επιστρέφει και απ’ότι φαίνεται έχει γίνει μέλος μιας ομάδας ερημιτών (wait, αυτό είναι παράδοξο, aha, I see it too.) που ζουν ειρηνικά και δε λογοδοτούν σε κανέναν οίκο. Ναι, υπάρχουν χίπηδες και στο Westeros. Όχι ότι προλάβαμε να τους χαρούμε.

Screenshot (316)

Αχ Game of Thrones. Never change. Πάντως δεν θα ήθελα να είμαι μπροστά όταν θα ξανασυναντήσει την Arya.

Speaking of Arya…

Μήπως η μικρή Stark βρίσκεται σε κίνδυνο? Χαζή ερώτηση δεδομένου ότι τη βλέπουμε να μαχαιρώνεται πολλές φορές από την ιέρεια του Many Faced God αφού απέτυχε στη δοκιμασία της να δολοφονήσει την ηθοποιό που είδαμε να υποδύεται τη Cersei στο σατυρικό θέατρο της ιστορίας του Westeros  και σχεδιάζει να επιστρέψει σπίτι. Μεταξύ μας, δεν την έδειξε να πεθαίνει=είναι ζωντανή. Σε μάθαμε πλέον, Gameof Thrones. Αξίζει να σχολιάσουμε πως η χαρακτήρας δείχνει να επαναφέρει σιγά σιγά τα στοιχεία της παλιάς προσωπικότητας της, την ευαισθησία και την κατανόηση που διακατείχε και τον Ned απέναντι στους ανθρώπους. Τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι γεννημένοι στυγνοί δολοφόνοι και εγκληματίες όπως τους θέλει η θρησκεία στην οποία προσπάθησε να μπλέξει.

Δολοφονίες είπα, Cersei είπα, θρησκεία είπα…σας μυρίζει King’s Landing? Ελπίζω πως όχι, απ’ότι έχω διαβάσει οι δρόμοι του δεν μυρίζουν και σαν λιβάδια λεβάντας στη Γαλλία των καλοκαιρινών δειλινών.

Screenshot (288)Screenshot (291)

Το King’s Landing είναι η πρωτεύουσα που δεν κοιμάται ποτέ. Είναι η πόλη με τα χίλια προβλήματα.  Όλοι εναντίον ενός και ένας εναντίων όλων. Η Margaery καταφέρνει να φέρει τον Tommen με το μέρος της, το walk of shame της ακυρώνεται γιατί η μικρή ”εξιλεώθηκε και βρήκε το δρόμο των εφτά”, το πλήθος αγανακτεί, εμείς αγανακτούμε (Αν και εντάξει, πως να δείξουν κάτι που να ξεπερνά το Walk of Shame της προηγούμενης σεζόν.) Ο πατέρας του βασιλιά….ε συγνώμη, ο θείος του ήθελα να πω, φεύγει για Riverrun (μην ανησυχείτε, έχει πρόγραμμα)Screenshot (300)Screenshot (299)

Ο Loras βρίσκεται ακόμη στη φυλακή, η γιαγιά του μαζεύει στρατό για να τον ελευθερώσει αλλά καταλαβαίνει ότι δε μπλέκεις τώρα με High Sparrow, έχει ισχυρούς φίλους-τον ισχυρότερο βασικά. Η Cersei κάνει κίνηση προς Olenna και τρώει ένα ωραιότατο Χ, πλησιάζει και η δίκη της (Zombie Mountain vs whoever poor mortal they’ll pick) και δεν είναι για πολλές συγκινήσεις. Αν και είναι σίγουρη για τη νίκη της. Αν και εμείς ως υποψιασμένοι φαν ξέρουμε ότι κάτι θα στραβώσει, δε μπορεί. Ελπίζουμε για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς.

Και φυσικά, το highlight του επεισοδίου, πάλι στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται-την ώρα που η Margaery αποδεικνύει πως όλη η συμπεριφορά της είναι μια παράσταση. Όλο της το ενδιαφέρον για μετάνοια και εξιλέωση ένα σχέδιο για εκδίκηση απέναντι στη Cersei και το γιο της που την ανάγκασαν να αντιμετωπίσει την απόλυτη εξαθλίωση.

Screenshot (283)Screenshot (285)

Λίγο ακόμα και θα την είχαμε πιστέψει (Not, αλλά το έβλεπες στα μάτια της καημένης της Olenna ότι είχε φρικάρει.) But still GROWING STRONG.

Πολύ πιο βόρεια βλέπουμε τα αδέρφια (?) Stark, Jon και Sansa σε tour για τη συγκέντρωση ειδών ανάγκης. That’s right, στατού.

.Screenshot (286)

Wildlings check √
Screenshot (298)
House Mormont check √
Screenshot (301)
House Glover…mm…not so much.

Ωραία πράγματα όμως. Βλέπουμε σιγά σιγά τον Jon να ξυπνάει από το λήθαργό του. Εντάξει δώστε του λίγο χρόνο, από τον άλλο κόσμο γύρισε. Μαζί με τη Sansa και με τον Davos στο πλευρό του (ο οποίος το χει με το λόγο ε, να του το δώσουμε αυτό.) ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Winterfell και να πάρει πίσω τον αδερφό του και την περιοχή από τον αγαπημένο μας Ramsay σε μια μάχη που πρώτον: ελπίζουμε να δούμε πριν τελειώσει η σεζόν, έλεος δηλαδή, και δεύτερον: ελπίζουμε να θυμίζει τις παλιές καλές αναμετρήσεις. Και να τις ξεπεράσει δηλαδή εμείς δεν έχουμε πρόβλημα.

Screenshot (297)

Οι Wildlings δείχνουν αφοσίωση και ας μη συμφώνησαν αμέσως. Η Lady Mormont  είναι μια ευχάριστη έκπληξη (Α να που τελικά είναι τρεις οι εκπλήξεις του επεισοδίου). I mean…βρίσκεται υπό την εξουσία της ολόκληρος ο οίκος  Mormont, είναι περίπου 12 χρονών και οι ικανότητες της στην διοίκηση είναι εξωπραγματικές. Για να μην αναφέρουμε το sassiness .

Όσον αφορά τώρα τον οίκο Glover, ok we get it, έχουν τα παράπονά τους από τον Robb αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ-και δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε μαζί μου- είναι ότι οι όρκοι αφοσίωσης μεταξύ των οίκων του Westeros έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τρομακτικά. Μπορεί στο παρελθόν (και αναφέρομαι και στην εποχή του Ned, προ βιβλίων, προ σειράς) οι συμμαχίες να ήταν πιο ξεκάθαρες και πιο δυνατές αλλά πλέον φαίνεται πως επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης, οι φιλίες με συμμάχους που φαίνονται να στοχεύουν στη μερίδα του λέοντος (Lannister pun intended thank you very much), στα προνόμια και την κυρίως την εσωστρεφή ασφάλεια.

Πολλά είπα.

Minor facts και στάσιμα κυρίως, ο Theon το ρίχνει στο ποτό-ή τουλάχιστον προσπαθεί -για να βρει τον εαυτό του και να ακολουθήσει την αδερφή του στην απέναντι πλευρά της θάλασσας όπου ονειρεύονται να συμμαχήσουν με τη βασίλισσα των δράκων.

Bonus fact: Yara is like the coolest character alive right now.

This review is officially over.

7c0c79cc515181b5b3c9f5bcc3f54be3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s