Preacher Recap: Ep.03/S01

Μπορεί το recap αυτής της εβδομάδας να άργησε μερικές μέρες λόγω εξεταστικής, αλλά πλέον έφθασε στις οθόνες σας.

Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε τον Jesse να αντιλαμβάνεται περισσότερο τη δύναμη του και να γίνεται talk of the town χάρη σε ένα “θαύμα” που έγινε, την Tulip να παίρνει κάποιες σημαντικές πληροφορίες για κάποιον που ψάχνει και να προσπαθεί για τρίτο συνεχόμενο επεισόδιο να πείσει τον Jesse να συνεργαστούν και τον Cissady να αράζει στην εκκλησία. Γενικά άλλο ενα ωραίο επεισόδιο από τη σειρά, το οποίο μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε με τα πολύ όμορφά του πλάνα.

Spoilersssss

Το επεισόδιο ξεκινάει με την Tulip να κάθεται σε ενα παγκάκι με μια τύπισσα, την Danni, στην οποία δίνει κάποιες πληροφορίες και σε αντάλλαγμα εκείνη της δίνει τη διεύθυνση ενός τύπου ονόματι Carlos.

Screenshot (15).png

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής η Tulip ρωτάει την Dani τι είναι το grail industries το οποίο αναγράφεται πάνω στο χαρτί που της έδωσε και προφανώς δεν παίρνει απάντηση. Το χαρτί αυτό η Danni το δίνει αργότερα σε εναν τύπο, ο οποίος υποψιάζομαι πως θα μας απασχολήσει στο μέλλον και λογικά όσοι έχετε διαβάσει το comic θα ξέρετε τι παίζει.

Screenshot (16).png
Film noir κανείς;

Μετά τους τίτλους αρχής, βλέπουμε δυο παλιούς γνώριμους, οι οποίοι θεωρητικά ήταν νεκροί, αλλά αναστήθηκαν, καθώς όπως μαθαίνουμε αργότερα, έρχονται από τον παράδεισο με σκοπό να πάρουν πίσω τη δύναμη που κατέχει ο Jesse.

Screenshot (18).png

Τα παλικάρια μιλάνε στο σερίφη και του λένε να μη μιλήσει σε κανέναν για αυτούς, γιατί είναι undercover της κυβέρνησης(ναι, καλα) και η αποστολή τους είναι πολύ σημαντική.

Στην επόμενη σκηνη βλέπουμε την κοπελίτσα από το προηγούμενο επεισόδιο, η οποία τελικά και χάρη στη δύναμη του Jesse άνοιξε τα μάτια της. Εννοείται πως η άπιστη μέχρι τότε μάνα της, πλέον άρχισε να πιστεύει και όλη η πόλη νομίζει πως έγινε κάποιο θαύμα.

Screenshot (20).png

Screenshot (21).png
Για κάτι τέτοιες στιγμές αγαπώ τη σειρά.

Screenshot (22).png

Εδώ ο παιδόφιλος οδηγός σχολικού καλημερίζει τα παιδια, αλλά και την κοπελίτσα που γούσταρε, την οποία δεν θυμάται καν και όλα αυτά επειδή ο Jesse στο προηγούμενο επεισόδιο του είπε να την ξεχάσει.

Μετά από λίγο μεταφερόμαστε στην εκκλησία, εκεί όπου ο Jesse θα αποκαλύψει τη δύναμη του στο Cassidy και ο δεύτερος θα μας αποκαλύψει με τη σειρά του πως του αρέσει ο Justin Bieber(στο προηγούμενο μας είχε πει πως δεν του αρέσει ο Big Lebowski).

Παράλληλα, ενας αστυνομικός σταματάει την Tulip και εκείνη καταφέρνει να αποφύγει την κλήση αξιοποιώντας το νάζι, τη γλύκα και το προσωπικό δράμα της.

Screenshot (24).png

Η σκηνή μου θύμισε μια παρόμοια του Fargo, με πρωταγωνιστή τον Lorne Malvo, o οποίος όμως είχε ξεφύγει χάρη σην απειλητική του φυσιογνωμία.

Screenshot (25).png
Ατμοσφαιρικό πλάνο Νο.2

Screenshot (26).png

Εδώ βλέπουμε τον σκληρό νεοφιλελεύθερο καργιόλη του προηγούμενου επεισοδίου, ο οποίος έδιωξε μια οικογένεια από το σπιτικό της.

‘Υστερα βλέπουμε τον τύπο που βάραγε τη γυναίκα του(τελικά μάθαμε πως το γούσταρε εκείνη) και τον πλάκωσε στο ξύλο ο Jesse να προσπαθεί να μαζέψει μια πιατέλα από το γραφείο του τύπου, αλλά να μην τα καταφέρνει, γιατί έχει σπασμένο χέρι. Κρίμα.

Screenshot (30).png

Λίγο αργότερα η Tulip λέει στον Jesse πως έχει πληροφορίες για τον Carlos και τον πείθει τελικά να πάνε να τον βρούν και να εκδικηθούν για κάτι που δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά υποψιάζομαι πως κάποιο παιδί σκότωσε(το παιδί τους μήπως; είχαν άραγε παιδί;) γιατί η Tulip λέει “rat-bastard, money stealing,  CHILD KILLING, LIFE RUINING, son of a bitch”. Φαντάζομαι θα το μάθουμε και αυτο στη συνέχεια.

Κάποια στιγμή και ενώ είχαν ξεκινήσει να βρουν τον Carlos, σταμάτησαν για βενζίνη, ο Jesse πήγε να κάνει την ανάγκη του και εκεί που έπλενε τα χέρια του, τσουπ, εμφανίστηκε ο τύπος με το σπασμένο χέρι, έτοιμος να πυροβολήσει τον preacher της καρδιάς μας. Προφανώς, εκείνος χρησιμοποίησε τη δύναμή του και εκεί που ήταν έτοιμος να τον βάλει να αυτοκτονήσει, άλλαξε γνώμη, βγήκε έξω και ανακοίνωσε στην Tulip πως άκυρο το σχέδιο εκδίκησης.

Screenshot (32).png

O Cissady κάνει συμφωνία με τα παιδιά από τον παράδεισο να τους βοηθήσει να πετύχουν αυτό που θέλουν, αν και λογικά κάτι θα ετοιμάζει ο μπαγάσας.

Και έτσι χωρίς καν να το καταλάβω, τελείωσε άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης μου φετινής σειράς, οπότε πρέπει να χωριστούν, προσωρινά οι δρόμοι μας.

Αντίο σας!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s