Preacher Recap: Ep04.S01

Έχουμε φτάσει ήδη στο τέταρτο επεισόδιο του Preacher και μέχρι στιγμής δεν μας έχει απογοητεύσει. Ούτε αυτή τη φορά θα μας απογοητεύσει παραδίδοντάς μας ένα εξαιρετικό επεισόδιο.

Από εδώ και πέρα πηδάμε το κομμάτι της spoiler free κριτικής και συνεχίζουμε κατευθείαν στα spoilers, οπότε αν δεν έχετε δει το 4ο επεισόδιο, δείτε το και ελάτε αργότερα να συνεχίσετε.

 

 

 

Το επεισόδιο ξεκινάει με μια αρκετά δυνατή σκηνή κυνηγητού, όπου βλέπουμε μια κοπέλα να τρέχει τρομαγμένη, στο δρόμο συναντάει και άλλες που προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά εν τέλει την πιάνει ένας από αυτούς που τις κυνηγούσαν και την πυροβολεί. Οκ, paintball έπαιζαν τα παιδιά, αλλά μπορούμε να πούμε πως μέχρι τότε μας είχε βάλει σε αγωνία. Εκεί όμως που έσκασε η κωμωδία, η τύπισσα πέφτει σε μια τρούπα.

Screenshot (36).png
Ξέχασα να πω πως η τρούπα ήταν γεμάτη με σκατά. 

Αυτή η σκηνή εμπεριέχει πολλά στοιχεία που συναντάει κανείς στη σειρά μέχρι τώρα. Αρχικά, το ότι σου δημιουργεί ένταση, σε κάνει να περιμένεις κάτι και εν τέλει σου παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Το δεύτερο στοιχείο είναι η συνεχόμενη εναλλαγή ειδών. Για παράδειγμα από θριλεράκι πηγαίνει σε κωμωδία και ύστερα πάλι πίσω. Μακάρι να συνεχιστεί  όλο αυτό, γιατί πραγματικά το κάνουν καλά!

Στη συνέχεια και αφού δούμε τους τίτλους αρχής, έχουμε ένα flashback, στο οποίο βλέπουμε τον επίσης ιερέα πατέρα του Jesse, τον οποίον ερμηνεύει ο αγαπημένος Μίτσαμ του House of Cards, επι τω έργω και ύστερα γυρνάμε στο παρόν, όπου ο Cassidy προσπαθεί να μιλήσει στον Jesse για τους δυο αγγέλους που τον κυνηγάνε, αλλά εκείνος δεν δίνει και πολύ σημασία.

Στην επόμενη σκηνή βλέουμε τον γνωστό μας πλέον Odin Quincannon, ο οποίος βρίσκεται στο χώρο του ατυχήματος-λογικά είναι ιδιοκτησία του-και λέει στους άντρες και τις γυναίκες που έπαιζαν ότι “οκ παιδιά, δεν έγινε τίποτα, απλώς να είστε πιο προσεκτικοί την άλλη φορά, γιατί αν δεν προσέχετε shit happens”. Ύστερα φεύγουν όλοι λες και δεν έγινε τίποτα. Όλοι πλην της Tulip, η οποία παρεξενεύεται που το πήραν όλοι τόσο χαλαρά.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως η μητέρα της Tulip ήταν πόρνη και γι’ αυτό τώρα έχει κρατήσει σχέσεις με την τσατσά, κι έτσι βρέθηκε εκεί, αφού η κοπέλα που βρέθηκε νεκρή ήταν πόρνη και είχαν μαζευτεί και όλες οι υπόλοιπες.

Αλλαγή σκηνής και βλέπουμε τον Jesse να επισκέπτεται τη συνεργάτιδά του στα θέματα της εκκλησίας και της ζητάει να βρει μια χιλιάρα τηλέοραση για να τη χαρίσουν σε έναν τυχερό πιστό ως δόλωμα για να είναι γεμάτη η εκκλησία, καθώς, λέει, ετοιμάζει κάτι σπουδαίο, λέει. Παράλληλα, πάει να τη φιλήσει, εκείνη ξεκάθαρα γουστάρει, αλλά τελικά δεν τη φιλάει. Μετά από λίγο εκείνη, και αφου εχει πιει μερικά ποτάκια κρασί, ερωτοτροπεί με το δήμαρχο της πόλης, ο οποίος πήγε να νταντέψει τα παιδιά της, όσο εκείνη είχε πάει να φέρει την τηλεόραση.

Screenshot (39)

Στη συνέχεια, έχουμε ένα ακόμη flashback, όπου ο πατέρας του Jesse τον τιμωρεί μπροστά στους φίλους του, για παραδειγματισμό, αφού τους έπιασε πρώτα να καπνίζουν.

Μετά βλέπουμε τον Cissady να διαπραγματεύεται με τους δυο αγγελους και τελικά να τους παίρνει λεφτά, σαν αμοιβή που θα τους φέρει τον Jesse. Επίσης, ο δήμαρχος παέι στο γραφείο του Odin ζητώντας του να συνεργαστεί με μια εταιρία και εκείνος του απαντάει κατουρώντας του την τσάντα. Όχι και πολύ διπλωματική απάντηση. Στη συνέχεια, και όσο οι δυο άγγελοι-κυνηγοί συζητάνε για τον αν μπορούν να εμπιστευτούν το βαμπίρ μας, χτυπάει ένα τηλεφωνο. Η κάμερα μας δείχνει το τηλέφωνο που έχουν για να επικοινωνούν με τα θεία, αλλά εν τέλει είναι το τηλέφωνο του ξενοδοχείου. Ναι, αυτό που σας είπα στην αρχή ξαναέγινε. Λίγο αργότερα βέβαια, χτύπησε και το θεικό τηλέφωνο, οπότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για το συμπαθητικό δίδυμο.

Screenshot (45).png

Φτάσαμε ήδη στη μέση του επεισοδίου, όπου και βλέπουμε την Tulip να τακώνεται στο μπουρδέλο με όλους για την αδιαφορία που δείχνουν απέναντι στην κοπέλα που πέθανε. Ένας τύπος της την λέει, αλλά εκείνη δεν κάθεται έτσι και πάει να τον βρει όσο πηδάει και τον ρίχνει από το παράθυρο. Δυστυχώς, αποδείχτηκε πως χτύπησε το λάθος άτομο και έτσι τρομαγμένη τον πήγε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνος την έκανε γιατί δεν χρειαζόταν βοηθεία. Ποιον χτύπησε δηλαδή; Τον Cissady προφανώς, βαμπίρ είναι δεν παθαίνει τίποτα.

Screenshot (48).png
Και τα λεφτά του πήρε και το γκομενάκι φάσωσε. Είχε πρόγραμμα ο Ιρλανδός.

Tρίτο flashback για σήμερα, όπου βλέπουμε τον Jesse να πηγαίνει με τον πατέρα του στον Odin,  απ’ όπου θα φύγουν άρον άρον, καθώς ψιλοτσακώθηκαν οι δυο μεγάλοι άντρες.

Screenshot (46).png

Τελευταία σκηνή. Η εκκλησία είναι γεμάτη με πιστούς και αφού ο preacher μας τους κατσαδιάσει λιγάκι για τη ζωή που κάνουν, τους λέει πως υπάρχει ελπίδα αρκεί να ακολουθήσουν το δρόμο του θεού. Και τον πρώτο άνθρωπο που ρωτάει είναι ο Odin, ο ισχυρότερος της πόλης, τον οποίον είχε συναντήσει λίγες μέρες νωρίτερα για να τον πείσει να έρθει. Τον ρωτάει αν θα ακολουθήσει το δρόμο του θεού, εκείνος αρνείται, φεύγει, ο Jesse όμως τον σταματάειη, του λέει “έέέλα εδώ πουτανάκι” και με τη θεική του δύναμη τον πείθει να ακολουθήσει το δρόμο του θεού. Όλοι μένουν μαλάκες και εμείς περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο.

Για το τέλος σας άφησα κάποια πλάνα που ξεχώρισα σε μια σειρά με γενικά εξαιρετική διεύθυνση φωτογραφίας.

Screenshot (34).png

Screenshot (43).png

Screenshot (44).pngScreenshot (41).png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s