Game of Thrones:Battles Everywhere (S6E9)

Season 6 Episode 9: Battle of the Bastards

Ice and Fire

Ήρθε επιτέλους το ένατο επεισόδιο, το επεισόδιο που παραδοσιακά σε κάθε σεζόν μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Από τον τίτλο και μόνο ξέραμε τι να περιμένουμε, την πολυαναμενόμενη μάχη Jon Snow εναντίον Ramsay Bolton. Και ενώ δεν απογοητευτήκαμε το επεισόδιο μας έδωσε πολλά πολλά περισσότερα.

Let us begin:

Screenshot (424)

Και ενώ όλοι μας περιμένουμε την μάχη των μπάσταρδων, το επεισόδιο αρχίζει με την επίθεση στη Meereen. Η Khaleesi προφανώς τα έχει πάρει στο κρανίο και είναι στο τσακ να στείλει τους δράκους της να τους κάψουν όλους. O Tyrion, ως πιστός πλέον σύμβουλος, προτείνει μια πιο διπλωματική λύση. Bonus: μαθαίνουμε για το wildfire στις κατακόμβες του King’s Landing

Η Dany, παρά τις προσπάθειες των Αφεντών, να την φοβίσουν, ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να υποταχθεί και η μόνη τους επιλογή είναι η υποταγή. Στην αρχή δεν την παίρνουν στα σοβαρά, αλλά γρήγορα η Dany επιδεικνύει τη δύναμη της.

Ο Drogon καταφθάνει και με την Μητέρα του στη ράχη του και τους άλλους δύο δράκους δίπλα του εξαπολύουν φωτιά στα εχθρικά πλοία. Ταυτόχρονα οι Dothraki μπαίνουν στην πόλη και ξεπαστρεύουν τους πάντες. Η Dany έχει θριαμβεύσει. Πίσω στις διαπραγματεύσεις, ο Grey Worm σκοτώνει “πανέμορφα” τους δύο από τους τρεις masters και ο Tyrion ( με στυλ πάντα) ξεκαθαρίζει στον τρίτο τη νέα  τάξη πραγμάτων.

 

Αργότερα, η Daenerys συναντά για πρώτη φορά τη Yara και τον Theon. Συζήτηση περί γυναικείας εξουσίας, άχρηστων και τρελών πατεράδων, γλοιώδους και προδότη Euron, λίγο φλερτ και τσάκα τσάκα έκλεισαν τη συμφωνία τους. Με το στρατό της Khaleesi και τα πλοία της Yara, η πρώτη θα γίνει Βασίλισσα των 7 βασιλείων και η δεύτερη Βασίλισσα των Iron Islands. ( i ship them)

Πάμε όμως σε αυτό που περιμένουμε αγωνιωδώς.

Πριν από τη μάχη οι δύο αντίπαλοι συναντιούνται μπας και τα βρούνε. Ο Ramsey στοργικός όπως πάντα προθυμοποιείται να τους συγχωρέσει όλους και να γυρίσει στο σπιτικό του με τη Sansa. ( για όσους νομίζουν πως το GoT δεν έχει κωμικά στοιχεία ). Ο Jon του προτείνει να παλέψουν άντρας προς άντρας αλλά ο Ramsey δεν είναι γνωστός για τη γενναιότητα του και δεν ρισκάρει να χάσει από τον Jon ενώ έχει τον διπλάσιο στρατό. Πετάει τις αναμενόμενες απειλές για τον Rickon αλλά οι Starks δεν υποτάσσονται.  Bonus: η μικρή Lyanna και το μίσος στο βλέμμα της.

Στο στρατόπεδο των Starks ο Jon με τον Tormund και τον Davos αποφασίζουν για τη στρατηγική τους.Η Sansa προειδοποιεί τον αδερφό της για την πονηριά και τη διαστροφή του Ramsey και για το πόσο απίθανο είναι να πέσει στην παγίδα τους. Άλλωστε αυτή τον έχει ζήσει.

Ο Jon ζητάει τη συμβουλή της Mel η οποία απλά του ζητάει να μην χάσει. Ο Lord of Light τον εφερε πίσω για κάποιο λόγο. Ο Jon την παρακαλάει να μην τον ξαναναστήσει αν πεθάνει, παρά τις αντιρρήσεις της Mel,  η οποία του ξεκαθαρίζει ότι δεν παίρνει διαταγές από αυτόν αλλά από τον Lord Of Light

Και επιτέλους (ευτυχώς ή δυστυχώς θα δείξει στο επόμενο επεισόδιο) o Daavos βρίσκει τα απομεινάρια και τις στάχτες από τη θυσία της κα(η)μένης Shireen, μαζί με ένα μικρό ελαφάκι. Καημένος Daavos και κρίμα για την Mel που θα την πληρώσει.

Και πάμε στο ζουμί.

Οι δύο στρατοί έχουν παραταχθεί. Όλα είναι έτοιμα. Αλλά ο Ramsey έχει άλλη μια ακόμα έκπληξη. Διασχίζει τους στρατιώτες του και σέρνει μαζί του τον μικρό Rickon. Δεν τον σκοτώνει. Τον αφήνει ελεύθερο να πάει να βρει την οικογένεια του. Περίπου. Όσο ο Rickon τρέχει, o Jon πάνω στο άλογο προσπαθεί να τον φτάσει γιατί ο διεστραμμένος Ramsey ταυτόχρονα ρίχνει βέλη στο μικρό Stark. Η αγωνία έχει φτάσει στα ύψη και πάνω που ο Jon είναι έτοιμος να πιάσει τον Rickon, ένα βέλος διαπερνάει το σώμα του. Σπαραγμός.

 

Φυσικά αυτή ήταν και η παγίδα του Ramsey. Ο Jon, μόνος του στη μέση του πεδίου μάχης, εύκολη λεία. Ο Ramsey δίνει το σήμα και το ιππικό του ξεκινάει, έτοιμο να καταπατήσει τον Jon. Προς στιγμήν νομίζεις ότι θα είναι και το τέλος του. Ευτυχώς ο Daavos δρα γρήγορα και στέλνει το δικό τους ιππικό στη μάχη. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα υπολόγιζαν.

Η μάχη τώρα. Η μάχη γάμησε. Τέλεια σκηνοθεσία, σαν να είμαστε και εμείς μέσα, με τον Jon να θερίζει κόσμο. Ο Ramsey φυσικά απλά κοιτάει και δίνει διαταγές στους τοξότες του, που σπέρνουν το θάνατο από απόσταση. Ο Daavos θα ήθελε να κάνει το ίδιο αλλά δεν ρισκάρει να σκοτώσει τους δικούς τους, έτσι απλά πέφτουν όλοι στη μάχη, σώμα με σώμα.

Και εκεί που απολαμβάνουμε θάνατο ο Ramsey αποκαλύπτει την τελειωτική του κίνηση. Οι στρατιώτες του, οπλισμένοι με ασπίδες και δόρια, περικυκλώνουν τελείως τους δικούς μας ( μόνο Starks ρε προδότες) και τους σφάζουν σιγά σιγά όσο τους πλησιάζουν ( νομίζω λέγεται φάλαγγα αλλά δεν παίρνω και όρκο). Η μόνη τους άμυνα είναι ο γίγαντας αλλά τι να πρωτοκάνει και αυτός.

 

Άγριοι με ύφος i’m done with this shit προσπαθούν να την κάνουν και γενικά τα πράγματα φαίνονται καταδικασμένα. Λατρεμένη φάση: o Jon να ποδοπατιέται από τους πάντες και να καταφέρνει στο τέλος να αναδύεται στο τέλος ζωντανός μέσα από τους αιματοβαμμένους στρατιώτες.Screenshot (464)

Η σωτηρία καταφθάνει με τον Petyr ο οποίος ως ένας άλλος Gandalf καβάλα στο άσπρο του άτι και τον στρατό της κοιλάδας κατατροπώνει τους Bolton κ σία.

 

Ο Ramsey ως γνωστός δειλός καλπάζει για το Winterfell με Jon. Tormund και Wun Wun στο κατόπι του. Το κάστρο είναι αμπαρωμένο αλλά ο γίγαντας δεν κωλώνει μπροστά στην ξύλινη πόρτα και οι δικοί μας μπαίνουν στο κάστρο. Ο γίγαντας πέφτει ηρωικά, με τελειωτική τη βολή από τον Ramsey στο μάτι του. Rip Wun Wun.

O Ramsey, τρομαγμένος και σίγουρος για τη μοίρα του, “δέχεται” σώμα με σώμα μάχη με τον Jon. Τα βέλη του όμως μικρή ζημιά μπορούν να κάνουν και Jon τον σαπίζει εν τέλει στο ξύλο. Μπουνιές, μπουνιές και άλλες μπουνιές στο πρόσωπο. Πριν τον αποτελειώσει τον παραδίδει στη Sansa η οποία αξίζει να πάρει την εκδίκησή της.

Με τον Ramsey δεμένο στα κελιά η Sansa λέει τις τελευταίες τις κουβέντες στον πρώην “σύζυγο”  πιο δυναμική από ποτέ της και του ανακοινώνει την μοίρα του. Θα τον φάνε τα ίδια του τα σκυλιά. Ταιριαστό και δίκαιο θαρρώ. Άλλη μια φρικιαστική σκηνή στην ιστορία του GoT. Τέλος.

 

Το επεισίδιο ήταν επικό. Μαγεία. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο ή όχι, σίγουρα όμως δεν απογοήτευσε. Αν και περιμέναμε τη μάχη των μπάσταρδων,, το δυναμικό ξεκίνημα με την Daenerys από μόνο του αρκούσε για ένα επικό επεισόδιο. Τρεις δράκοι, φωτιά, καταστροφή.Screenshot (433)

 

Βέβαια η βασική μάχη ανήλθε στις προσδοκίες μας. Ναι η εξέλιξη της ήταν προβλέψιμη, αλλά δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Το καλύτερα στοιχεία της ήταν η μουσική υπόκρουση και η σκηνοθεσία που ανέβασαν την αγωνία στα ύψη. Συναρπαστικό και αποκαρδιωτικό ταυτόχρονα.

Screenshot (474)

Μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσει το τελευταίο επεισόδιο για φέτος.

 

 

 

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s