Κριτική: Hush(2016)

To Netflix έχει γίνει γνωστό κυρίως για τις εξαιρετικές του σειρές. Παρ’ όλα αυτά έχει βγάλει και αρκετές ταινίες όπως το Beasts of No Nation, κάτι κωμωδίες του Adam Sandler τις οποίες κανείς δεν ζήτησε, αλλά και αυτό το διαμαντάκι του τρόμου.

H ιστορία της ταινίας δεν είναι κάτι το πρωτότυπο, καθώς για άλλη μια φορά έχουμε έναν τύπο, ο οποίος θέλει να εισβάλλει σε ένα σπίτι και να σκοτώσει όσους βρίσκονται μέσα. Στη δικιά μας περίπτωση μέσα στο απομακρυσμένο σπίτι μένει μια κωφάλαλη γυναίκα. Αυτό το στοιχείο είναι που κάνει και την ταινία ενδιαφερούσα, καθώς ο εισβολέας έχει ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σεναριακές τρύπες στην ταινία, όπως για παράδειγμα, γιατί μια γυναίκα που ούτε ακούει, ούτε μιλάει πηγαίνει να ζήσει μόνη της σε ένα δάσος; Πέρα από αυτές τις μικρές ατασθαλείες η ταινία είναι πραγματικά εξαιρετική.

Αρχικά, το σενάριο αποφεύγει τα κλισέ του είδους όπως ο Neo της σφαίρες στο Matrix. Ναι, τόσο μαεστρικά. Για παράδειγμα, η πρωταγωνίστρια είναι πραγματικά έξυπνη και δεν κάνει τα πάντα για να σκοτωθεί. Οκ, μπορεί να μην εντυπωσιαστήκατε, αλλά αν τη δείτε την ταινία, θα με θυμηθείτε. Εκτός και αν έχετε πρόβλημα με τη μνήμη σας, οπότε δεν θα σας κρατήσω κακία.

Ερμηνευτικά τώρα, οι δυο πρωταγωνιστές είναι πραγματικά εξαιρετικοί στο ρόλο τους με την πρωταγωνίστρια να κλέβει-τις δικές μου τουλάχιστον-εντυπώσεις, μιας και ο ρόλος της ήταν λίγο πιο απαιτητικός.

Και πάμε στη σκηνοθεσία, η οποία είναι και το αγαπημένο μου στοιχείο της ταινίας, καθώς ο Mike Flanagan, σκηνοθέτης του Occulus, αξιοποιεί εξαιρετικά τόσο τους θορύβους, όσο και τις σιωπές που προκύπτουν λόγω του προβλήματος ακοής της πρωταγωνίστριας. Επιπλέον, χρησιμοποιεί και κάποια έξυπνα αφηγηματικά τρικ, τα οποία θα σας εκπλήσσουν.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η ταινία είναι εξαιρετική και την προτείνω για μια χαλαρή θέαση ένα καλοκαιρινό βράδυ.

 

3,5/5

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s