Κριτική: Central Intelligence(2016)

Έχουμε και λέμε: ο καλύτερος μαθητής του σχολείου του έχει καταλήξει να είναι ένας απλός λογιστής και παντρεμένος με την κοπέλα που είχε στο σχολείο, η οποία τότε θεωρούνταν η ομορφότερη απ’ όλες. Ξαφνικά, δέχεται αίτημα φιλίας στο Facebook, από έναν Bob Stone, ο οποίος μαθαίνουμε πως είναι ένας πρώην υπέρβαρος συμμαθητής του λογιστάκου που τον κορόιδευαν όλοι και ο οποίος πλέον έχει μεταλλαχθεί σε γυμναστηριακό τύπο. Βγαίνουν, τα λένε, και ξαφνικά ο λογιστάκος βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ιστορία κατασκόπων. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία του Central Intelligence με πρωταγωνιστές του Kevin Hart και The Rock.

Η ταινία σε γενικές γραμμές είναι η γνωστή αμερικάνικη (χκωμωδία. Αστεία που άλλωτε είναι πετυχημένα και άλλωτε μειώνουν το IQ ολόκληρης της αίθουσας. Ερμηνευτικά, μετριότατη. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν πρωταγωνιστής είναι ο The Rock και ο Kevin Hart. Και άιντε να πουμε πως ο δεύτερος παλεύεται, αν και σε στιγμές γίνεται εκνευριστικός, ο πρώτος όμως προφανώς δεν κάνει για ηθοποιός. Παρ’ όλα αυτά, η χημεία των δύο είναι αρκετά καλή, οπότε κάπως σώζεται η κατάσταση.

Σεναριακά τώρα, πέρα από το κομμάτι των αστείων, η ταινία προσπάθησε να δημιουργήσει ένα μυστήριο σχετικά με τον αν ο The Rock ήταν καλός ή κακός. Βέβαια, στο τέλος με τη μια ψευτοανατροπή μετά την άλλη, εξαφανίστηκαν και οι τελευταίες θετικές εντυπώσεις μου.

Αν την πετύχετε σε κάποιον θερινό με μειωμένο εισητήριο και είστε και με μεγάλη παρέα, αξίζει τον κόπο. Ειδάλλως, αφήστε την για κάποια νύχτα του χειμώνα που δεν θα έχετε να κάνετε κάτι.

 

1,5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s