Preacher Recap: Ep05.S01

Σαν χθες μου φαίνεται που άρχισε το Preacher, η σειρά που αποτελεί το φετινό μου κόλλημα και με έχει κάνει να περιμένω ακόμα περισσότερα.

Φτάσαμε στη μέση της σεζόν, οπότε καιρός να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση. Για όσους δεν έχουν διαβάσει-κακώς- τα προηγούμενα recaps να πούμε πως η σειρά ξεχωρίζει για την εκπληκτική της φωτογραφία, την εξαιρετική ανάμειξη ειδών(τρόμου, κωμωδίας, western και όλα αυτά υπό τις επιρροές του film noir) και το γεγονός ότι σου δείχνει πράγματα, αλλά δεν στα εξηγεί, κάτι που για εμένα τουλάχιστον λειτουργεί και μου φαίνεται ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

Ας μπούμε όμως στο ψητό και ας μιλήσουμε για το 5ο επεισόδιο με spoilers.

Το επεισόδιο ξεκινάει με εκείνον τον τύπο από τον 19ο αιώνα στην Άγρια Δύση. Τον βλέπουμε λοιπόν να ψάχνει για φάρμακο για την άρρωστη κόρη του. Το βρίσκει, και κάθεται σε ένα τραπέζι να ξεκουραστεί. Εκεί τον βρίσκει ένας ιερέας και του λέει πως από κάπου τον ξέρει, ενώ ο μυστήριος cowboy τον ψιλογράφει και παρακολουθεί κάτι τύπους που βιάζουν τη μάνα ενός παιδιού αναγκάζοντας το να βλέπει την κάθε λεπτομέρεια.

Τέλος πάντων, μετά από λίγο φεύγει, αλλά το μετανιώνει και ξαναγυρνάει για να σώσει το παιδί και τη μάνα του, αλλά είναι πλέον αργά. Καθώς φεύγει όμως, τον ξαναβρίσκει ο ιερέας και του λέει πως τον ξέρει απο κάποια μάχη, όπου σκοτώθηκαν πολλοί άντρες και πολλά άλογα. Και όταν του λέει για τα άλογα, βγάζει ένα όπλο και του σκοτώνει το άλογο του. Εκείνος πέφτει κάτω, και τον στο επόμενο πλάνο τον βλέπουμε να επιστρέφει με τα πόδια στο σπίτι του, για να βρει τη γυναίκα και την κόρη του νεκρές.

Στη συνέχεια βλέπουμε τον Jesse να παίρνει το πρωινό του και οι πιστοί από το παραδιπλανό τραπέζι να τον ρωτάνε διάφορα καταλήγοντας να τους μιλάει και να ακούει τα προβλήματά τους. Με λίγα λόγια, ο Jesse έχει μετατραπεί σε super star, λόγω των “θαυμάτων” του προηγούμενου επεισοδίου.

Σε άλλα νέα από το επεισόδιο, ο Cissady την πέφτει στην Tulip, και εκείνη εν τέλει του κάθεται γιατί έχει νευριάσει με τον Jesse, οι δυο άγγελοι/κατάσκοποι προσπαθούν να δουν πως θα απαντήσουν στο τηλεφώνημα από τον παράδεισο και τελικά αποφασίζουν να πάνε να μιλήσουν face 2 face με τον Jesse, όπου του λένε πως αυτό που μπήκε μέσα του δεν είναι ο θεός, αλλά κάτι άλλο. Επίσης, κάποιος γράφει στο σπίτι του Eugene ‘finish the job’, δηλαδή να αυτοκτονήσει, εκείνος συνειδοτοποιεί πως όλοι τον μισούν και πηγαίνει στον Jesse για βοήθεια.  Επίσης, μαθαίνουμε πως ο Eugene ευθύνεται με κάποιον τρόπο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κορίτσι που άνοιξε τα μάτια του χάρη στη δύναμη του Jesse. Ο preacher μας λοιπόν, πηγαίνει μαζί με τον Eugene στο σπίτι της κοπέλας, η μητέρα της μόλις τον βλέπει θέλει να τον σκοτώσει, αλλά επεμβαίνει ο Jesse και της δίνει εντολή να τον συγχωρέσει.

Ναι, γενικά δεν έγιναν και πολλά πράγματα σε αυτό το επεισόδιο, γενικά μου φάνηκε το πιο αδύναμο από τα 5, αλλά δεν πειράζει, όλοι κάνουν λάθη. Αρκεί να μη ξαναγίνει (πολλές φορές). Παρ’ όλα αυτά το τέλος ήταν πολύ καλό και με άφησε άφωνο. Έσκασα και ένα γελάκι με την όλη φάση. Όπως και να έχει μας κάνει να αναρωτιόμαστε, μήπως η δύναμη του Jesse έχει ημερομηνία λήξης ή τέλος πάντων τι παίζει με την πάρτη της.

Και για το τέλος μερικά τέλεια πλάνα της σειράς, η οποία νομίζω θα πάρει τη θέση του The Knick σε αυτόν τον τομέα, αν και εντάξει σαν το The Knick τίποτα, έτσιε;

Screenshot (5)Screenshot (17)Screenshot (6)Screenshot (19)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s