Preacher Recap: Ep06S01

Μπορεί το 5ο επεισόδιο της σειράς να μην ήταν αυτό που λέμε καλό, αλλά σίγουρα το 6ο ήταν. Βασικά, ήταν πολύ καλό, καθώς απ’ ότι φαίνεται φτάσαμε στο σημείο καμπής της ιστορίας και από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πάρουν φόρα και φαντάζομαι εμείς θα πάρουμε απαντήσεις.

Προς το τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, είχαμε δει τους DeBlanc και Fiore να λένε στον Jesse πως αυτό που μπήκε μέσα του δεν είναι ο Θεός. Σε αυτό το επεισόδιο μάθαμε πως είναι το “μωρό” ενός αγγέλου και ενός διαβόλου, οι οποίοι είχαν ερωτευτεί και πως ονομάζεται Genesis.

Kαθώς όμως συζητάνε οι τρεις τους, μπαίνει μια γυναίκα μέσα στο restaurant και για να μην τα πολυλογώ καταλήγουν οι τρεις του(Jesse, DeBlanc και Fiore) να παλεύουν με την τύπισσα στο μοτέλ όπου μένουν. Αυτή η εισαγωγική σκηνή νομίζω πως ήταν όλα αυτά που θέλει να είναι η σειρά: διασκεδαστική, βίαιη και εξαιρετικά σκηνοθετημένη. Σχετικά με το τελευταίο, τη σκηνοθεσία, αυτή η σκηνή μου θύμισε την αγαπημένη μου σκηνή του Fargo όπου η δράση αντί να φαίνεται, υπονοείται. Πραγματικά εξαιρετική.

Αφού έπεσαν οι τίτλοι αρχής-ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι σοβαρό-ξαναβλέπουμε τους πρωταγωνιστές μας στο μοτέλ. Από τη μια οι δυο άγγελοι προσπαθούν να πείσουν τον Jesse να τους επιστρέψει τη Genesis, από την άλλη εκείνος αρνείται, καθώς πιστεύει πως είναι θέλημα Θεού. Στη συνέχεια του επεισοδίου, την προσπάθεια να τον πείσει αναλαμβάνει και ο Cissady, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου βλέπουμε την Tulip να ορμά στο σπίτι της Emily και να της λέει να αφήσει ήσυχο το γκόμενό της σπάζωντας και ένα έργο τέχνης της κόρης της. Τέλος πάντων, αργότερα τα βρίσκουν και επιβεβαιώνουμε αυτό που θεωρούσαμε δεδομένο, ότι η Tulip και ο Jesse είχαν παιδί. Άλλη ενδιαφέρουσα σκηνή είναι το άκυρο που τρώει ο Cissady όταν μαθαίνει πως η Tulip είναι η πρώην του Jesse. Νομίζω όμως πως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το επεισόδιο είχε και ο Eugene, aka Arsehole, ο οποίος νιώθει άσχημα που μια παρέα παιδιών των πλησιάζει και θέλει να τον κάνει φίλο της. Υενθυμίζω πως στο προηγούμενο επεισόδιο ο Jesse είχε δώσει εντολή στη μάνα της κοπελίτσας που είναι σε κώμα να συγχωρέσει τον Eugene. Όλη αυτή η κατάσταση λοιπόν δεν αρέσει στον Eugene, καθώς πιστεύει πως δεν είναι απόφαση των ανθρώπων αυτή η συμπεριφορά, αλλά αποτέλεσμα των θαυμάτων που κάνει ο Jesse, οπότε πάει να του μιλήσει. Εκείνος τα παίρνει και του λέει GO TO HELL”. Νομίζω είναι ξεκάθαρο το τι έγινε μετά.

Το επεισόδιο κλείνει με τον δήμαρχο να καίει τα πτώματα που είδαμε στο πέμπτο επεισόδιο, κάνωντας το ο μπαγάσας να φαίνεται σαν τροχαίο.

Αυτό ήταν το έκτο επεισόδιο λοιπόν. Τα πράγματα αρχίζουν να κατευθύνονται προς το κόμικ και αυτό κακό δεν το λες.

Screenshot (50).png
Και στις πιο βίαιες στιγμές της η σειρά δεν ξεχνάει το χιούμορ.
Screenshot (55).png
Ένα μεγάλο μέρος της μάχης το βλέπουμε από αυτή την τρύπα. Ιδιοφυές.
Screenshot (60).png
Nice Shot
Screenshot (61).png
Στο ακριβώς προηγούμενο πλάνο ο Jesse διαολόστειλε τον Eugene. Πανέξυπνη μετάβαση.

Υ.Γ. Ενδέχεται τα επόμενα δυο επεισόδια να μην τα αναλύσουμε, γιατί εντάξει, πρέπει να κάνουμε και διακοπές ξερωγω. Αλλά θα καλύψουμε το κενό, μην αγχώνεστε.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s