Κριτική: Franklyn(2009)

Eπιστρέφουμε σήμερα, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, με το Franklyn. Η ταινία αποτελεί το ντεμπούτο του Βρετανού σκηνοθέτη Gerald McMorrow και αποτελεί ένα μείγμα φαντασίας, sci-fi και δράματος παρουσιάζοντάς μας τέσσερα διαφορετικά άτομα που σταδιακά ανακαλύπτουμε πώς συνδέονται μεταξύ τους.

Σεναριακά χρησιμοποιούνται ιδέες τις οποίες έχουμε δει αρκετές φορές, αλλά το αποτέλεσμα καταφέρνει να είναι φρέσκο. Βέβαια, πρέπει να πούμε πως το σενάριο είναι χαοτικό και ο θεατής θα αρχίσει να βγάζει νόημα λίγο μετά τη μέση της ταινίας καταλήγοντας σε ένα φινάλε που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί.

Μη μου αγχώνεστε όμως, καθώς μέχρι να αρχίσουν να λύνονται οι απορίες και να φτάσετε στο φινάλε μπορείτε να θαυμάσετε την εξαιρετική για άλλη μια φορά Eva Green, αλλά και το υπόλοιπο καστ, το οποίο σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό. Ίσως να υπάρχουν κάποιες over the top ερμηνείες, κυρίως κάποιων δευτερευόντων ρόλων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μας ξενερώσει.

Σκηνοθετικά τώρα, έχουμε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και τον χαμηλό προυπολογισμό της ταινίας.  Σημαντικό ατού της είναι η εξαιρετική ατμόσφαιρα με προσωπική αγαπημένη εκείνη της  Meanwhile City, η οποία μου θύμισε την αισθητική του Blade Runner τοποθετημένη χρονικά κάπου στον μεσαίωνα.

Σε γενικές γραμμές, η ταινία σίγουρα δεν είναι τέλεια, αλλά καταφέρνει να αποτελεί μια πρόταση που αξίζει το χρόνο σας.

3+/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s