Κριτική: The Visit (2016)

Μπορεί πλέον ο μόνος τρόπος για να θέλει να δει κάποιος ταινία του Shyamalan είναι να αναλάβει o McAvoy όχι έναν, αλλά εικοσιτρείς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μια ταινία, αλλά εμάς μας αρέσει να ζούμε επικίνδυνα και είδαμε την τελευταία απόπειρα του πιο απογοητευτικού σκηνοθέτη των τελευταίων χρόνων, το The Visit.

H ιστορία έχει να κάνει με δυο πιτσιρίκια, τα οποία επισκέπτονται τους παππούδες τους για πρώτη φορά, αφού εκείνοι είχαν τσακωθεί με τη μάνα τους, οπότε δεν υπήρχε επαφή. Τα παδάκια λοιπόν, πάνε στο σπίτι των παππούδων τους, εκείνοι όμως συμπεριφέρονται λίγο περίεργα.

Σκηνοθετικά το στυλ που υιοθετεί ο Shyamalan είναι το found footage, καθώς υποτίθεται πως η κόρη θέλει να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ. Άρχισε τους πειραματισμούς τώρα στα γεράματα ο φίλος μας, αλλά δεν πειράζει, δεν είναι κακό αυτό, αν και δεν είμαι φαν του είδους. Από εκεί και πέρα αυτό που βρήκα αρκετά ενδιαφέρον σκηνοθετικά είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας δεν υπάρχει κάτι πραγματικά τρομακτικό-ίσα ίσα που κυριαρχεί το κωμικό στοιχείο- αλλά μόνο μερικές σκηνές, οι οποίες απλώς αφήνουν υπόνοιες για κάτι περίεργο. Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά, εσείς μπορεί να το βρείτε και τέρμα βαρετό.

Ερμηνευτικά, οκ, καλοί ηθοποιοί όλοι τους, αλλά προφανώς μην περιμένετε κάτι τρομερό. Προσωπικά συμπάθησα τον πιτσιρικά, ο οποίος ήταν ο πιο χαβαλετζίδικος χαρακτήρας της σειράς. Εύγε μικρέ.

Κλείνοντας λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με την πιο παιχνιδιάρικη ταινία του σκηνοθέτη, πράγμα αρκετά ενδιαφέρον, γιατί κάπως έπρεπε να απομακρυνθεί-όχι πως ξεφεύγει εντελώς- από το είδος που τον καθιέρωσε. Η ταινία λοιπόν προτείνεται για ένα χαλαρό μιαμισάωρο, αλλά και να μην την δείτε δεν χάνεται και τίποτα ντε.

2,5/5

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s