Κριτική: Batman.Assault on Arkham

Μπορεί η πολυαναμενόμενη Suicide Squad να αργήσει να έρθει στις ελληνικές αίθουσες, αλλά μη στεναχωριέστε, γιατί εμείς δουλεύουμε για εσάς και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια animated ταινία με πρωταγωνιστές τα μέλη της Task Force X. Και μπορεί ο τίτλος να έχει μόνο το όνομα του Batman, αλλά δεν είναι αυτός που πρωταγωνιστεί πραγματικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως και ας μιλήσουμε για την ιστορία. Η Amanda Waller μαζεύει μια επίλεκτη ομάδα κακοποιών προκειμένου να εισβάλλουν στο Arkham και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχει κυρίως ο Deadshot και η Harley Quinn με τον πρώτο να έχει το ρόλο του αρχηγού. O Batman λοιπόν, εμφανίζεται ελάχιστα και μόνο όπου χρειάζεται για να δυσκολέψει τα πράγματα. Και ναι, λέω δυσκολέψει, γιατί η ταινία σε κάνει να δεθείς με την ομάδα και θες να πετύχει τον σκοπό της.

Στα θετικά της ταινίας είναι το αρκετά ενδιαφέρον σενάριο με τις μπόλικες ανατροπούλες, οι πρωτότυποι πρωταγωνιστές, καθώς και η αρκετή βία. Πραγματικά, η ταινία απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκες και αυτό μόνο καλό είναι, αφού συνήθως οι ταινίες κινουμένων σχεδίων-ακόμα και της DC- απευθύνονται και σε μικρότερο, ηλικιακά, κοινό.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια αρνητικά. Για παράδειγμα, το σχέδιο του Black Spider μοιάζει αρκετά με εκείνο του Deadshot, σε σημείο μερικές φορές να τους μπερδεύω και επίσης, ο πρώτος μπορούμε να πούμε πως έχει απλώς διακοσμητικό ρόλο, καθώς δεν κάνει και πολλά πράγματα. Επίσης, η Amanda σε κάποια σημεία μοιάζει να είναι αρκετά αφελής, απλά και μόνο για να προχωρήσει η ιστορία.

Όπως και να έχει όμως, η ταινία είναι μια από τις καλύτερες της DC και αξίζει δίχως αμφιβολία το χρόνο σας, ειδικά αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό ή θέλετε να έρθετε σε επαφή με τη Suicide Squad.

3/5

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s