5 εναλλακτικές υπερηρωικές ταινίες

Το 2016 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά δύο πραγμάτων:

α) των πολλών θανάτων και

β) των υπερηρωικών ταινιών.

Και επειδή το πρώτο είναι work in progress ακόμα, είπαμε να ασχοληθούμε με τις υπερηρωικές ταινίες και συγκεκριμένα με παλιότερες, προτείνοντάς σας πέντε εναλλακτικές ταινίες του είδους, σε περίπτωση που βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια.

Ξεκινάμε λοιπόν με το Watchmen, το οποίο θεωρώ μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους και για το οποίο τα έχουμε πει εδώ. Πολύ σκοτεινό, πολύ βίαιο, πολύ πρωτοποριακό. Με λίγα λόγια είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν μια ταινία της εποχής εκείνης για να πάει άπατη και να μην εκτιμηθεί όπως πρέπει. Ρόδα είναι και γυρίζει όμως, οπότε σιγά σιγά η ταινία ανεβαίνει στην εκτίμηση του κοινού.

Δεύτερη ταινία της λίστας είναι το The Incredibles. Nαι μπορεί να είναι animation, αλλά όπως και να έχει ήταν κάτι διαφορετικό, καθώς έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη χαρακτήρων.Και επειδή πρόκειται να βγει και sequel αν δεν το έχετε δει, τώρα είναι η ευκαιρία σας!

Πάμε παρακάτω με την ταινία που ο Bruce Willis, έκανε έναν υπερήρωα; Δεν τη θυμάστε; Καθόλου περίεργο, αφού το Unbreakable δεν είναι και από τις πιο γνωστές ταινίες. Ίσως να φταίει οτι σκηνοθέτης είναι ο Shyamalan, ο οποίος ύστερα από την Έκτη Αίσθηση δεν έκανε ξανά επιτυχία, ίσως όμως να φταίει και η ιδιαίτερα ανατρεπτική προσέγγιση που ακολούθησε.

7c7.jpg

Συγκεκριμένα, βλέπουμε έναν άνθρωπο του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν συνειδητοποιεί πως έχει μια υπερδύναμη. Η ταινία γενικά έχει ανατρεπτική δομή-μοιάζει να απουσιάζει η τρίτη πράξη- αλλά είναι μια διαφορετική πρόταση για όσους έχουν βαρεθεί τις κλισέ origin ιστορίες των ηρώων. Επίσης, συμπρωταγωνιστεί ο Samuel L Jackson.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας με το Chronicle, από τον σκηνοθέτη του reboot των όχι και τόσο φανταστικών Fantastic 4. Ok, αυτή η πληροφορία ίσως να μην ήταν ο, τι καλύτερο για  να σας πείσω να την δείτε, παρ’ όλα αυτά η ταινία έχει ενδιαφέρον, καθώς μας δείχνει τι γίνεται όταν κάποιος που μόλις απέκτησε μια υπερδύναμη δεν την χρησιμοποιεί για να σώσει τον κόσμο, αλλά για να τον troll-άρει ή να του κάνει κακό. Στα θετικά της ταινίας μπορείτε να προσθέσετε και τον πρωταγωνιστή, Dane Dehaan, ο οποίος είναι ο εξίσου ταλαντούχος, δίδυμος αδερφός του Leonardo Di Caprio, ενώ στα αρνητικά της, το finale που αφήνει υπόνοιες για αχρείαστο sequel.

Σημείωση: η ιστόρια μπορεί να θυμίσει σε κάποιους το anime Akira, το οποίο θεωρείται κορυφή στο είδος του. Προσωπικά δεν το έχω δει, αλλά αν θέλετε ρίξτε μια ματιά, λογικά κάτι θα λέει.

tumblr_nn5z1fZyDT1t8dudho1_1280.jpg

Και πάμε στην τελευταία ταινία του αφιερώματος, το Super σε σκηνοθεσία James Gunn, ο οποίος αργότερα σκηνοθέτησε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της MARVEL, το Guardians of the Galaxy. Η ταινία λοιπόν είναι εξαιρετικά καλογραμμένη και αστεία,το soundtrack της ιδιαίτερο, και η σκηνοθεσία φέρνει στο μυαλό τον Edgar Wright, δίχως όμως να μιλάμε για αντιγραφή ή κάτι παρόμοιο. Αυτό που πραγματικά δεν περίμενα από την ταινία είναι η μεγάλη δόση βίας που υπάρχει, καθώς και το φινάλε, το οποίο μου άρεσε πάάάρα πολύ και μου φάνηκε αρκετά συγκινητικό.Γενικά καλή ταινία, δείτε την.

Αυτά για σήμερα λοιπόν, σε περίπτωση που ξέρετε ακόμα περισσότερες υπερηρωικές ταινίες που αξίζουν το χρόνο μας είστε ευπρόσδεκτοι να τις αναφέρετε! Καλή θέαση!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s