Κριτική: Ant-Man(2015)

Όταν άκουσα πως ο Edgar Wright, ο καλύτερος σκηνοθέτης κωμωδιών θα αναλάβει τη σκηνοθεσία του Ant Man ενθουσιάστηκα και είχα πολλές προσδοκίες από εκείνον μιας και η ταινία αυτή είναι κάτι σαν το έργο ζωής του, αφού την πάλευε δέκα χρόνια. Όταν τελικά την είδα δεν διαψεύστηκα. Στην ταινία υπάρχουν όλα τα στοιχεία που έχουν κάνει τον Edgar να ξεχωρίζει: μια κωμωδία που βασίζεται σε κινηματογραφικά στοιχεία, πχ μοντάζ, χωρίς όμως να απουσιάζουν οι εξαιρετικές ατάκες που προσφέρουν ακόμα περισσότερο γέλοιο καθώς και το έξυπνο σενάριο που συνδυάζει μια heist movie με το υπερηρωικό είδος. 

Ένας λόγος παραπάνω όμως που η ταινία με ικανοποίησε είναι επειδή απέδειξε πως ένα τόσο μεγάλο στούντιο σαν την Marvel, δεν διστάζει να αφήσει μια ταινία εξ’ ολοκλήρου στα χέρια ενός σκηνοθέτη και εκείνος να πραγματοποιήσει το όραμά του. Αυτή η ταινία διορθώσε την άσχημη εικόνα που είχα δημιουργήσει από τις μέχρι τώρα πανομοιότυπες ταινίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) που μας πρόσφερε, καθώς και από το γεγονός οτι ο Joss Wheddon την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια μετά το Avengers 2, αφού όπως είπε οι κύριοι της Marvel δεν τον άφηναν να κάνει αυτό που θέλει.

Ωραία, ξεχάστε αυτές τις δυο παραγράφους, γιατί τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η ταινία, ενώ είχε τις βάσεις λόγω σεναρίου, δεν έχει τίποτα το αξιοσημειώτο. Σκηνοθεσία που θέλει να μοιάσει σε εκείνη του Edgar, κρύα αστεία και μέτριες ερμηνείες, κυρίως από δεύτερους ρόλους. Από τη μια ο κολλητός του Scott Lang, aka Ant Man, ήταν τέρμα εκνευριστικός και από την άλλη, ο κακός ούτε απειλητικός ήταν, ούτε πειστικός στο ρόλο του (για το τελευταίο ίσως να φταίει που έχω συνηθίσει τον ηθοποιό στο House Of Cards).

Πραγματικά, είναι η κρίμα που η Marvel πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να κάνει μια πραγματικά πρωτότυπη και διασκεδαστική ταινία του είδους. Προσωπικά, η τελευταία ταινία της Marvel με την οποία θα ασχοληθώ θα είναι το Thor: Rognarok και αυτό, επειδή το σκηνοθετεί ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε το ιδιαίτερο What Do We Do In The Shadows(δείτε το), κάτι που με κάνει να ελπίζω σε κάτι καλό και ενδιαφέρον. Μέχρι τότε, όταν θα θέλω να δω κάτι πραγματικά ξεκαρδιστικό, θα βάζω σε επανάληψη τις ταινίες του Edgar. Εξάλλου εκείνες είναι πραγματικά αστείες!

2/5

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s