Κριτική: Jason Bourne

Εννιά χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Matt Damon ερμήνευσε τον Jason Bourne. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είδαμε άλλη μια συνέχεια του franchise που άλλαξε τα δεδομένα στις κατασκοπευτικές ταινίες, η οποία όμως δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη με αποτέλσμα το μαγικό δίδυμο των Greengrass και Damon να επιστρέψουν για να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη.

Αυτή τη φορά, η ταινία διαδραματίζεται στην εποχή της οικονομικής κρίσης και των σκανδάλων τύπου Snowden, τα οποία και θίγει κάπως επιφανειακά. Το ντοκυμενταρίστικο στυλ της ταινίας είναι ακόμα παρόν, ο Matt Damon μπορεί να δείχνει τα χρονάκια του, αλλά και πάλι μοιράζει πόνο δεξιά και αριστερά, ενώ η δράση είναι η πιο έντονη απ’ όλες τις ταινίες της σειράς. Αυτό λοιπόν είναι το μόνο διαφορετικό σε αυτήν την ταινία, αφού η δράση- και οι καταστροφές που αυτή συνεπάγεται- έφεραν στο μυαλό αντίστοιχες στιγμές από τον James Bond. Έτσι λοιπόν, είναι η σειρά του Bourne να δανειστεί στοιχεία από τον πιο γνωστό πράκτορα όλων των εποχών.

Στο ερμηνευτικό κομμάτι, δεν είναι οτι κάποιος δεν έπαιξε ικανοποιητικά, αλλά από την άλλη δεν είδαμε και κάτι τρομερό. Ούτε σεναριακά υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο, με το φινάλε να αφήνει υπόνοιες για ακόμα μια συνέχεια.

Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε μια διασκεδαστική ταινία, η οποία μένει πιστή στο πνεύμα των προηγούμενων ταινιών, δίχως να προσφέρει όμως και κάτι παραπάνω.

2,5/5

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s