Νύχτες Πρεμιέρας: The Neon Demon

Μια από τις πολυαναμενόμενες προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφου της Αθήνας (aka Νύχτες Πρεμιέρας) ήταν το Neon Demon του Δανού προβοκάτορα Nicolas Winding Refn, η οποία στις Κάννες που προβλήθηκε πήρε, προφανώς, ανάμεικτες κριτικές.

H ταινία μας παρουσιάζει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Jesse, η οποία μετακομίζει στο L.A με σκοπό να γίνει ένα πετυχημένο μοντέλο. Όπως είναι λογικό όμως, ο δρόμος προς την καταξίωση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού εκεί θα γνωρίσει αρκετούς περίεργους ανθρώπους κάποιοι εκ των οποίων την ζηλεύουν για την μοναδική της ομορφιά.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Πολλοί την χαρακτήρισαν ως μια ταινία για την μόδα που θα μπορούσε να είχε σκηνοθετήσει ο Darrio Argento και μετά την προβολή της ταινίας δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αφού τόσο η αισθητική, όσο και το soundtrack από τον Cliff Martinez φέρνουν στο νου το κλασικό πλέον Suspiria. Αυτό που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη ταινία όμως από εκείνη του Argento είναι αφ’ ενός οι πολύ καλύτερες ερμηνείες και αφ’ ετέρου το σενάριο, το οποίο μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά περνάει μια χαρά τα μηνύματά του για τον ανθρωποφάγο χώρο της μόδας. Από άποψη κινηματογράφησης τα πράγματα είναι εξίσου ενδιαφέροντα  με κάθε πλάνο να είναι ομορφότερο από το άλλο.

Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί ως ψεγάδι ήταν η ελλειπής ανάπτυξη κάποιων χαρακτήρων, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες πράξεις τους να δίνουν την αίσθηση πως υπάρχουν απλώς για να προκαλέσουν και όχι επειδή εξυπηρετούν την πλοκή. Όπως και να έχει όμως η ταινία αποτελεί μια ιδιαίτερη οπτικοακουστική εμπειρία την οποία αξίζει να βιώσετε!

4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s