Νύχτες Πρεμιέρας: Indignation

Όταν είσαι ένας νεαρός με αρκετά προοδευτικές ιδέες σίγουρα δεν είναι οτι καλύτερο το να ζεις στην Αμερική της δεκαετίας του ’50, όπου κυριαρχεί ο συντηρητισμός. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να συνοψίσει το Indignation, μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Philip Roth με πρωταγωνιστή τον  Logan Lerman(The Perks of Being a Wallflower), ο οποίος δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία παίρνωντας την ταινία σχεδόν πάνω του.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, δεν είναι μόνο η ερμηνεία του πρωταγωνιστή που ξεχωρίζει, καθώς και το υπόλοιπο καστ ανταποκρίνεται μια χαρά στους ρόλους του. Ενδιιαφέρον επίσης, παρουσιάζουν και οι διάλογοι, οι οποίοι σε μερικές σκηνές, όπως  σε εκείνη της συντάντησης του νεαρού πρωταγωνιστή με τον Πρύτανη, απογειώνονται. Δυστυχώς όμως, η σκηνοθεσία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο με αποτέλεσμα το δυνατό αρχικό υλικό να μην καταφέρνει να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, δεν έχουμε να κάνουμε με μια κακή ταινία, αλλά αντίθετα με μια η οποία ενώ διαθέτει ένα έξυπνο και χιουμοριστικό σενάριο, καθώς και εξαιρετικές ερμηνείες, δεν φτάνει στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα λόγω της απλοικής σκηνοθετικής προσέγγισης.

 

3/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s