Κριτική: Lights Out (2016)

Η ταινία έχει ως πρωταγωνίστρια την όμορφη, χεβιμεταλλού Rebecca, η οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει φύγει από το σπίτι της έχοντας κόντρα με την μητέρα της. Τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον όταν ο μικρός ετεροθαλής αδερφός της(η μητέρα της παντρέυτηκε άλλονε άντρα, αφού ο πρώην της είχε εξαφανιστεί) την βρίσκει και της λέει με φωνή Καρρά: ”Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια”, γιατί φοβάμαι την κολλητή της μάνας μας. Εκείνη ανησυχεί, καθώς είχε περάσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν και τον βάζει στο σπίτι της. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, αλλά δεν θα σας πούμε τίποτα άλλο για να μην σποιλαριστείτε. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι πως η φιλεναδίτσα της μητέρας φοβάται το φως και σε αντίθεση με την γνωστή Diana της Βρετανίας εκείνη είναι κατάμαυρη, πίσσα ρε παιδί μου.

Σε γενικές γραμμές η ταινία θα μπορούσε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, γιατί σκηνοθετικά δεν είναι και άσχημη καταφέρνοντας να σε τρομάξει αρκετές φορές. Τα προβλήματα αρχίζουν από τους ηθοποιούς, οι οποίοι δυσκολεύονται λιγάκι να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ρόλων τους και ολοκληρώνονται στο σενάριο, το οποίο φαίνεται πως τραβήχτηκε από τα μαλλιά για να καταφέρει η ομώνυμη μικρού μήκους ταινία να γίνει μεγάλου μεγέθους. Εκεί λοιπόν οφείλεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας, το οποίο κατ’ εμέ είναι η προέλευση του φαντάσματος. Προσωπικά, η ταινία μου έδωσε την εντύπωση πως προσπάθησε να έχει το σεναριακό βάθος του Babadook, βάζοντας τη ψυχολογία στο παιχνίδι, αλλά τελικά δεν της βγήκε.

Όπως και να έχει, η ταινία δεν είναι ότι δεν βλέπεται, αλλά να, σε μια εποχή που δεν ξέρεις τι να πρωτοδείς καλό είναι να εκμεταλλευόμαστε καλύτερα το χρόνο μας και να μην τον σπαταλάμε σε χαζομαρίτσες.

2/5

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s