Νύχτες Πρεμιέρας: The Handmaiden

Μετά το αμερικάνικο του ντεμπούτο με το Stoker, o  Park Chan – Wook επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να  μας χαρίσει αυτή τη φορά ένα ερωτικό θρίλερ τοποθετημένο στην Κορέα του 1930 και βασισμένο στο μυθιστόρημα Fingersmith της Sarah Waters.

Η ταινία ξεκινάει παρουσιάζοντας μας την Sookee, την ορφανή κόρη μιας διαβόητης κλέφτρας, η οποία προσλαμβάνεται από έναν αυτοαποκαλούμενο Κόμη, ο οποίος την βάζει στην υπηρεσία μιας πλούσιας Γιαπωνέζας κληρονόμου ως προσωπική υπηρέτρια, προκειμένου να την πείσει να τον ερωτευτεί και εκείνος να αρπάξει τα χρήματα της και να την κλείσει σε ένα ψυχιατρείο. Έλα όμως, που οι δυο γυναίκες θα αρχίσουν να παιρνάνε καλά οι δυο τους, οπότε τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως θα έπρεπε.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει κανείς από την ταινία είναι το εκπληκτικό σενάριο, το οποίο από τη μέση και μετά απογειώνεται χάρη στις ανατροπές. Απο εκεί και πέρα ξεχωρίζει η ατμόσφαιρα της ταινίας, που είναι άλλωτε πιο κωμική, άλλωτε πιο ερωτική, άλλωτε αγγίζει και τα όρια του γκροτέσκου. Η σκηνοθεσία είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα, όπως και η φωτογραφία, με κάποια εξαιρετικής ομορφιάς πλάνα.

fullsizephoto650877

Υπήρχε κάποιο ψεγάδι όμως ή ήταν όλα τέλεια; Λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας ένα πράγμα με ενόχλησε: οι ερμηνείες. Κάποιες μου φάνηκαν υπερβολικές και ειδικά κάποιες εκφράσεις που έπαιρναν οι ηθοποιοί δεν τις άντεχα γιατί μου φαίνονταν εντελώς ψεύτικες. Βέβαια, όσοι έχουν εξοικειωθεί με τον Ασιατικό Κινηματογράφο ίσως να μην τους ενοχλεί αυτό, καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι απλώς ο τρόπος που μιλάνε. Πχ το ίδιο συμβαίνει και στα anime, η υπερβoλή στις ερμηνείες είναι παντού.

Όπως και να έχει η ταινία, παρά την τρίωρη διάρκεια της βλέπεται νεράκι, καθώς έχει ένα εξαιρετικό σενάριο και μια ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία να την στηρίζει. Ε, και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, οι ερμηνείες είναι λίγο ενοχλητικές, τουλάχιστον για εμένα, αλλά δεν θα χαλάσουμε και τη ζαχαρένια μας για αυτές!

4-/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s