Νύχτες Πρεμιέρας: Train to Busan

Δεύτερη σερί ταινία εξ Ανατολής από τις Νύχτες Πρεμιέρας και μπορώ να πω πως έχουμε το 2/2, αφού η συνάντηση των Zombie με το Snowpiercer κρίνεται επιτυχημένη.

Η ιστορία μας λοιπόν, ακολουθεί έναν πατέρα (μην περιμένετε να θυμάμαι τα ονόματα τους), ο οποίος αποφασίζει να πάει την κόρη του να συναντήσει την πρώην του γυναίκα και μητέρα της, ύστερα από πίεση της μικρής. Γενικά, ο τύπος ξόδευε πολλές ώρες στη δουλειά του με αποτέλεσμα να αφιερώνει ελάχιστο χρόνο στο τέκνο του και έτσι η σχέση μεταξύ τους να μην είναι και η καλύτερη. Στη διάρκεια του ταξιδιού όμως προς την Busan γίνεται μια ζομποαποκάλυψη με μερικούς μολυσμένους ανθρώπους να χώνονται παράνομα στο τρένο, δίχως βέβαια να τους έχει πάρει κανείς χαμπάρι. Έτσι, εμείς παρακολουθούμε την προσπάθεια πατέρα και κόρης να επιβιώσουν και να βελτιώσουν όσο μπορούν την μεταξύ τους  σχέση,ενώ παράλληλα τα ζόμπι θέλουν να κατασπαράξουν όποιον βρίσκεται στο δρόμο τους.

1-nkYMJA51g8ixtTahP6UMrg.jpeg

Η ταινία ήταν μια εξαιρετικά ευχάριση έκπληξη, αφού συνδύαζε τα πάντα. Ανάπτυξη χαρακτήρων, κλειστοφοβική σκηνοθεσία, σχόλια για την κοινωνία του σήμερα, ηθικά ζητήματα και μπόλικη δόση συγκίνησης. Οι ερμηνείες ήταν επίσης εξαιρετικές, με την πιτσιρίκα να κερδίζει μια θέση στην ευαίσθητη καρδούλα μου.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρχε ένα θεματάκι. Η διάρκεια. Η αλήθεια είναι οτι προς το τέλος η ιστορία τράβηξε λίγο παραπάνω απ’ ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους μερικά χασμουρητά.

Όπως και να έχει όμως, η ταινία είναι από αυτές που αξίζουν το χρόνο σας και θα σας ανταμείψει για το ρίσκο που πήρατε να δείτε μια ζομποταινία από την Κορέα(κακά τα ψέμματα, δεν ακούγεται και πολύ υποσχόμενο όλο αυτό).

 

3,5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s