Θεωρίες για το Westworld

Έχουμε φτάσει ήδη το τρίτο επεισόδιο της νέας υπερσειράρας του HBO και εμείς, αντί για recap θα σας παρουσιάσουμε δυο θεωρίες, μια για κάθε επεισόδιο(εξαιρείται ο πιλότος για τον οποίον τα είπαμε εδώ).  Όταν λεω θεωρίες δεν εννοώ συνομωσίας, οπότε όλοι εσείς που περιμένατε πως θα μιλήσω για κρυφά μηνύματα των εβραιομασώνων και των ιλουμινάτι μπορείτε να φεύγευτε.

Θεωρία 1η- Επεισόδιο 2ο-Ποιός είναι ο Man in Black;

Αυτή την απορία λύνει, θεωρητικά αυτή η θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ed Harris δεν είναι άλλος από τον πρωταγωνιστή της ομώνυμης ταινίας, ο οποίος μετά το ατύχημα και τη δυσάρεστη εμπειρία του, αντιμετωπίζεται ως VIP από τους υπεύθυνους του πάρκου και προσπαθεί στα κρυφά να πάρει εκδίκηση.

Θα μπορούσε να ισχύει; Ναι, καθώς η σειρά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι remake της ταινίας, αλλά μια συνέχεια, αφού αρκετές φορές έχει γίνει λόγος για ένα ατύχημα πριν από 30 χρόνια. Να υπενθυμίσουμε πως η ταινία βγήκε πριν από περίπου 30 χρόνια. Σύμπτωση; Επίσης, κάποια στιγμή υπάλληλος του πάρκου αναφέρει πως ο Man in Black  μπορεί να κάνει ο, τι θέλει. Γιατί άραγε;

Αυτή είναι μια από τις πολλές θεωρίες για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.  Μια άλλη υποστηρίζει πως είναι το ίδιο το ανδροειδές που δημιούργησε το πρόβλημα στην ταινία. Και για να είμαστε ειλικρινής, δεν είναι και περίεργο να το σκεφτεί κάποιος αυτό, αφού οι δυο τους μοιάζουν αρκετά.

Οκ, μπορεί με τα χρόνια το ανδροειδές να έκανε μια εμφύτευση μαλλιών. Δεν είναι και ντροπή, ντε.

Θα μπορούσε να ισχύει; Κοιτάξτε, αν έπαιζα στοίχημα, αυτή η θεωρία ΔΕΝ θα ήταν η επιλογή μου, γιατί οκ μοιάζουν, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει και πολύ νόημα κάτι τέτοιο.

Υπάρχει και μια τρίτη, πιο τσαχπίνικη και ανατρεπτική όμως θεωρία, η οποία έχει βαλθεί να μας τρελάνει, αφού υποστηρίζει, άκουσον άκουσον, πως ο μαυροντυμένος μας φίλος είναι ο download

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η σειρά τρέχει σε δυο παράλληλα timelines, ένα το κανονικό με τον Man in Black και ένα το οποίο μας αφηγείται σε flashback την ιστορία του.

 Θα μπορούσε να ισχύει; Ίσως.Μπορεί να θυμάστε πως σε ένα σημείο ο Man in Black είπε πως “κατά κάποιον τρόπο γεννήθηκα εδώ”. Ε και; Ο χαρακτήρας του William, που μας συστήθηκε πρώτη(;) φορά στο 2ο επεισόδιο, κινείται ακόμα με διστακτικά βήματα στο πάρκο, καθώς δεν μπορεί να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Φαντάζομαι λοιπόν, πως και εκείνος όταν βγάλει το πραγματικό τέρας που κρύβει μέσα του, θα “γεννηθεί” ο πραγματικός του εαυτός, οπότε θεωρητικά θα ισχύει η ατάκα που ανέφερε προηγουμένως. Επίσης, στη σειρά δεν ξέρουμε σε ποια χρονολογία βρισκόμαστε, οπότε άνετα θα μπορούσε να γίνεται αυτό το χρονικό πέρα δώθε και εμείς να μην έχουμε πάρει χαμπάρι. Βέβαια, υπάρχει ένα θεματάκι. Αν όντως έχουν περάσει 30 χρόνια, δεν θα έπρεπε να φαίνεται κάποια διαφορά στον τρόπο λειτουργίας των ανδροειδών;

Θεωρία 2η-Επεισόδιο 3ο: Το δεξί χέρι του Ford είναι ρομπότ

Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: σε μια ταινία/σειρά/βιβλίο όπου δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τους ανθρώπους από τα ρομπότ, είναι λογικό πως κάποιος που φαίνεται άνθρωπος εν τέλει δεν θα είναι. Οπότε αρχικά, και προλαβαίνοντας τον εαυτόν μου που θα ρωτήσει “Θα μπορούσε να ισχύει;” απαντάω πως ναι. Το θέμα είναι σε ποιο βαθμό.

A) O Lowe ήταν εξ’ αρχής ρομπότ και όλες αυτές οι πληροφορίες που μάθαμε για το παρελθόν του είναι ψεύτικες. Σε αυτό το σημείο να διακόψω το πρόγραμμα μας για να σας υπενθυμίσω πως μάθαμε πρώτη φορά για το παρελθόν του, λίγο μετά αφού ένας υπάλληλος του πάρκου έκανε πλακίτσα σε μια συνέδελφο του πως ίσως είναι ρομπότ. Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά μεταξύ μας, αυτά συνήθως δεν γίνονται τυχαία παιδιά, εντάξει; Επίσης, είναι ο ίδιος υπάλληλος που ανέφερα προηγουμένως, οπότε θα μπορούσαν οι δημιουργοί να πετάνε hints μέσω αυτού για το τι πρόκειται να συμβεί.

Β)O Lowe ήταν άνθρωπος(ίσως ο Arnold, ο βοηθός του Ford), πέθανε και η συνείδησή του φορτώθηκε σε ένα ανδροειδές με αποτέλεσμα να μένει αθάνατος. Αυτή η θεωρία πάει τα πράγματα ακόμα πιο μακριά, αλλά ρε παιδιά, 5 σεζόν θα έχει η σειρά, κάπως θα πρέπει να προχωρήσει η ιστορία. Φανταστείτε να μαθαίνουμε πως ο Hopkins, aka Ford είναι ο μόνος άνθρωπος σε όλη τη Γη, ένας Θεός ανάμεσα στα δημιουργήματά του. Δηλαδή, WOW, έτσι;

Ποιά είναι η άποψη σας για αυτές τις θεωρίες; Τι πιστεύετε οτι θα γίνει στη συνέχεια του Westworld;

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s