Κριτική: Rubber(2010)

Λοιπόν, θέλω να σκεφτείτε την πιο τρελή ιδέα που έχετε δει ποτέ σε ταινία. Ωραία; Κατά πάσα πιθανότητα, η ταινία που σκεφτήκατε δεν είναι τόσο “ο, τι να’ ναι” όσο αυτή για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα. Κυρίες και κύριοι, παιδιά, γατιά και όποιος άλλος διαβάζει αυτό το άρθρο, Rubber!

Η ταινία βασίζεται στην απλή(;) ιδέα οτι ένα λάστιχο δολοφονεί αθώους ανθρώπους. Έτσι, εμείς σε όλη τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε τη σαδιστική δράση του. Όπως μας ενημερώνει ένας αστυνομικός στην αρχή της ταινίας, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λογική πίσω από εγχείρημα. Ίσως τώρα εσείς να σκέφτεστε πως δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να δείτε την ταινία. Και ίσως, λέω ίσως, να έχετε δίκιο, αφού σίγουρα το σενάριο της ταινίας θα ταίριαζε καλύτερα σε μια μικρού μήκους, καθώς γίνεται αρκετές φορές αντιληπτό πως κάποια πράγματα τραβήχτηκαν από τα μαλλιά, προκειμένου να φτάσουμε τα 80 λεπτά σε διάρκεια.

download

Παρ’ όλα αυτά, μόνο και μόνο για την προσπάθεια που έκαναν οι συντελεστές, αξίζει μια θέαση. Γιατί στο κάτω κάτω και το χιουμοράκι της έχει και αρκετά εφευρετική είναι όσο αναφορά τις εκφράσεις του λάστιχου, αλλά και τον τρόπο που σκαρφίστηκαν οι δαιμόνιοι δημιουργοί για να το κάνουν να φαίνεται πως γυρνάει μόνο του(ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως τα κατάφεραν).

Τέλος, ερμηνευτικά το λάστιχο κλέβει εύκολα την παράσταση, καθώς μπορεί να θεωρηθεί πιο εκφραστικό απ’ όλο το υπόλοιπο καστ μαζί.

 

2/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s