Κριτική: The Brand New Testament(2015)

Μια ταινία που έχει ως κεντρικό θέμα της τον Θεό δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο, οπότε σε κάνει να θες να την δεις δίχως πολλές σκέψεις. Αυτό συνέβη με εμένα και με αυτήν την ταινία σε σκηνοθεσία του ανθρώπου που μας έδωσε το Mr Nobody, δηλαδή τον Jaco Van Dormael και με πρωταγωνιστές την Pili Groyne στο ρόλο της Εa(της κόρης του Θεού) και τον Benoit Poelvoorde ως τον ίδιο τον Θεό.

Η ταινία μας συστήνει αρχικά τον Θεό, ως έναν μικροαστό, που καταπιέζει την οικογένεια του και για να διασκεδάσει δημιουργεί προβλήματα στα δημιουργήματα του, δηλαδή τους ανθρώπους.Αυτή την κατάσταση όμως που επικρατεί στο σπιτικό, δεν την ανέχετε η μικρή του κόρη, η οποία αποφασίζει να το σκάσει. Πριν από αυτό όμως, στέλνει σε όλους τους ανθρώπους την ημερομηνία θανάτου τους, έτσι, για να την σπάσει στον αυταρχικό πατερούλη της. Αφού, λοιπόν, φύγει από το διαμέρισμα που ήταν κλεισμένη όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται στις Βρυξέλλες(εκεί υποτίθεται πως κατοικεί ο Θεός) και έχει βάλει στόχο να βρει έξι Αποστόλους, προκειμένου να γράψουν την ακόμα πιο καινή, καινή διαθήκη.

images-1

Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας αφιερώνεται στις ιστορίες αυτών των έξι ατόμων και λιγότερο στον Θεό, με το αποτέλεσμα να έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού δίνεται η ευκαιρία στον σκηνοθέτη να εξερευνήσει τι θα έκαναν οι άνθρωποι αν ήξεραν πότε θα πεθάνουν. Έτσι, γινόμαστε μάρτυρες, άλλωτε διασκεδαστικών, άλλωτε συγκινητικών, αλλά πάντοτε σουρεαλιστικών καταστάσεων.

Με λίγα λόγια, η ταινία προτείνεται, καθώς αποτελεί μια αρκετά πρωτότυπη, ποιοτική και ανα στιγμές διασεδαστική πρόταση!

4+/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s