Τι θα θέλαμε να δούμε στο Dunkirk!

Σήμερα έσκασε το νέο εκρηκτικό trailer(εδώ) για την πολυαναμενόμενη, πολεμική ταινία του Christopher Nolan, ονόματι Dunkirk, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε δυο λογάκια για τις προσδοκίες που μας έχουν ήδη  καλλιεργηθεί.

  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στον Cillian Murphy!

download

Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους πρέπει να έχουν μια πολύ καλή σχέση, αφού ο Nolan πάντα του δίνει κάποιον δευτεροτρίτο ρόλο στις ταινίες του. Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό: οι δευτεροτρίτοι ρόλοι. Τώρα, και με αφορμή την επιτυχία του Peaky Blinders, πρέπει να λάμψει το άστρο του Cillian και στο κινηματογραφικό πανί με το Dunkirk να μοιάζει η κατάλληλη ευκαιρία!

  • ΒΙΑ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ!

Ένα μικρό παράπονο που έχω από τις ταινίες του Νόλαν είναι η ελάχιστη βία, η ανυπαρξία της οποίας περισσότερο οφείλεται στο γεγονός οτι οι ταινίες του πρέπει να κάνουν γκελ σε μεγαλύτερο κοινό, παρά στο οτι δεν ταιριάζουν σε αυτές. Ελπίζω, με αυτή τη νέα του προσπάθεια, να δούμε επιτέλους ένα βίαιο αποτέλεσμα -η ιστορία εξάλλου είναι ο, τι πρέπει για κάτι τέτοιο- και να μην αναλωθούμε σε μελοδραματισμούς τύπου Interstellar.

  • Θέλουμε να δουμε κάτι διαφορετικό

Άλλο ένα μικρό παράπονο μου για τη φιλμογραφία του Νόλαν είναι η μικρή στασιμότητα, κυρίως όσο αναφορά το σενάριο. Αυτό που εννοώ είναι ότι σε κάθε ταινία του μας πετάει και μια ανατροπή με αποτέλεσμα πλέον να είμαστε λιγότερο ανυποψίαστοι και τα φινάλε των ταινιών του να μην μας πιάνουν στον ύπνο. Μακάρι, σε αυτήν εδώ να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Το είδος της ταινίας μας αφήνει ελπίδες για κάτι τέτοιο, μιας και δεν έχει ξανασχοληθεί με πολεμικά έπη. Το αν θα το κάνει, θα το μάθουμε το καλοκαίρι του ’17.

Εσείς τι περιμένετε από την νέα ταινία του Nolan;

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s