Κριτική: Tickled(2016)

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα ντοκυμαντέρ, το οποίο ασχολείται με ένα “άθλημα”, όπως το γαργαλητό; Παραδόξως, άκρως ενδιαφέρον, αφού κάτι που ξεκινάει σαν μια απλή χαζομαρούλα καταλήγει ένα συγκλονιστικό θρίλερ.

Στην αρχή, ο δημοσιογράφος και συνδημιουργός του ντοκυμαντέρ, David Ferrier, μας ενημερώνει οτι όλη του η καριέρα βασίστηκε σε περίεργα γεγονότα. Πάντα έψαχνε τα πιο περίεργα θέματα. Έτσι, μια μέρα έπεσε πάνω σε μια ομάδα, όπου νεαροί άντρες μαζεύονταν και σαν άλλοι Mr. Grey από τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι έδεναν έναν άλλον νεαρό και τον γαργαλούσαν. Το θέμα αυτό προφανώς ταίριαζε γάντι στη θεματολογία με την οποία ασχολείται, οπότε έστειλε μήνυμα στους υπεύθυνους προκειμένου να πραγματοποιήσει το ρεπορτάζ του.  Η απάντηση που έλαβε ήταν συγκλονιστική, γεματή απειλές για μηνύσεις και ομοφοβικά σχόλια.

5760.jpg

Προφανώς, όχι μόνο αποφάσισε να το ψάξει ακόμα περισσότερο, αλλά να γυρίσει και ντοκυμαντέρ με αυτό το θέμα με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Αυτά που παρουσιάζονται στη διάρκεια του είναι απίστευτα και δίχως να σποιλάρω τίποτα, αποδεικνύουν τι μπορεί να γίνει όταν περίεργα φετίχ συναντήσουν τον πλούτο και την εξουσία.

Συνοψίζοντας, η ταινία αξίζει το χρόνο σας, καθώς και θεματικά είναι κάτι πρωτότυπο και η κατάληξή της είναι ιδιαίτερη!

4/5

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s