Κριτική: Hunt for the Wilderpeople(2016)

Μετά το εξαιρετικό και με το ιδιαίτερο χιούμορ του What Do We Do In The Shadows και λίγο πριν τη μετακόμισει στη Marvel για το Thor: Ragnarok, ο Taika Waititi μας παραδίδει το Hunt for the Wilderpeople, μια ευχάριστη ταινιούλα, γεμάτη με αστείες και ανα στιγμές συγκινητικές στιγμές.

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Barry Crumb, μας διηγείται την ιστορία ενός πιτσιρικά, ο οποίος μπλέκεται σε ένα οδοιπορικό μαζί με τον ανάδοχο θείο του Hec. Και τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί τόνισα το οδοιπορικό. Αρχικά, η λέξη τονίζεται κανονικά, οπότε δεν υπήρχε λόγος να μην την τονίσω, αλλά εκτός αυτού η ταινία είναι γυρισμένη στη Νέα Ζηλανδία, όπως και το download-1άλλο μεγάλο κινηματογραφικό οδοιπορικό, του Άρχοντα. Εκεί όμως σταματούν τα κοινά των δύο έργων, αφού αυτή η ταινία, πέρα από μια σκηνή που φέρνει στο μυαλό την τριλογία, είναι  πιο σύντομη και τελειώνει κανονικά στην ώρα της, όχι με μισή ώρα καθυστέρηση. Το σημαντικότερο όμως, είναι πάρα πολύ διασκεδαστική, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να έχει εξαιρετική χημεία προσφέροντάς μας  πολλές κωμικές στιγμές.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και ο Taika φυσικά, ο οποίος συμβάλλει προφανώς σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της ταινίας  με την τρομερή του σκηνοθεσία(κάνει και ένα cameo ως παπάς).

Το μόνο ελλάτωμα που βρήκα είναι στο σενάριο, όπου κάποιες εξελίξεις φάνηκαν να μπαίνουν απλώς και μόνο για να μπορέσει να συνεχιστεί η ιστορία και δεν ήταν τόσο οργανικά δεμένες με την ταινία. Μικρό το κακό βέβαια, αφού αυτό δεν μειώνει την αξία του έργου και δεν θα αποτέλεσει εμπόδιο στη διασκέδασή σας!

 

3,5/5

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s