Κριτική: Justice League Dark (2017)

Μπορεί η Justice League του Snyder να αργεί και να μην έχουμε δει ούτε ένα trailer μέχρις στιγμής, αλλά δεν πειράζει, αφού από χθες μπορούμε να απολαύσουμε την πιο σκοτεινή εκδοχή της, την JL Dark.

Η animated, αυτή, ταινία ξεκινάει παρουσιάζοντας μας το πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί: μερικοί άνθρωποι ανα τον κόσμο βλέπουν τους γύρω τους σαν τέρατα με αποτέλεσμα να τους επιτίθονται. Το θέμα το αναλαμβάνει η JL, αλλά εν τέλει ο Constantine, η Zatanna, ο Deadman και ο Etrigan συνοδεία του Batman είναι εκείνοι που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Η ταινία, τολμώ να πω, πως ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου προσφέροντας κάτι το διαφορετικό. Αρχικά, μας σύστησε σε ήρωες που δεν τους βλέπουμε και συχνά στις οθόνες μας(είτε μικρές, είτε μεγάλες). Οκ, μια μικρή εξαίρεση αποτελεί ο Constantine που είχε και δικιά του σειρά πρόσφατα, η οποία δεν μακροημέρευσε, αν και θα αποκτήσει σύντομα άλλη μια αυτή τη φορά animated. Επίσης, παρ’ όλη την σκοτεινή της προσέγγιση, δεν έχασε το χιούμορ της, κάτι που θα ικανοποιήσει όσους έχουν ξενερώσει με το πιο μελαγχολικό κινηματγραφικό σύμπαν της DC. Τέλος, σεναριακά υπήρχε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως στις ανατροπές που κράταγαν το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Αν μπορούσα να βρω ψεγάδια σε όλη την ταινία θα ήταν σίγουρα η ελλειπής ανάπτυξη χαρακτήρων, το μέτριο σχέδιο και ο ανεπαρκής κακός.

Όπως και να έχει, είναι μια ταινία που θα εκτιμήσουν οι fans του υπερηρωικού είδους γενικά, αλλά και ειδικότερα όσοι λάτρεψαν τον Dr. Strange, μιας και οι δυο ταινίες μοιάζουν σε μερικά πράγματα(μαγεία, duuuh). Δεν είναι τέλεια, αλλά αξίζει μια θέαση!

 

3,5/5

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s