Κριτική: The Lego Movie (2015)

Είναι κάποιες ιδέες που όταν ακούς πως όντως θέλουν να τις κάνουν ταινία, αναρωτιέσαι για την ψυχική υγεία αυτών των ανθρώπων. Για παράδειγμα, το να θες να γυρίσεις μια ταινία με Lego δεν το λες και το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο, εκτός βέβαια και αν είσαι η ομώνυμη εταιρεία και θες να διαφημίσεις το προιόν σου. Το πιο περίεργο όμως είναι όταν αυτή η παράξενη ιδέα πετυχαίνει. Τότε, η έκπληξη είναι ακόμα μεγαλύτερη και από twist σε ταινία του Shyamalan.

Έτσι, λοιπόν, και σε αυτήν την κωμωδία των Phil Lord & Christopher Miller(22&23 Jump Street, Last Man on Earth), το αποτέλεσμα μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα.Οι λόγοι να θαυμάσει κανείς τη συγκεκριμένη ταινία είναι πολλοί. Αρχικά, το εκπληκτικό καστ που δανείζει τη φωνή του, το οποίο περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως οι Chris Pratt, Will Arnett, Nick Offerman και Morgan Freema. Δεύτερον, η τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια, με κάθε τι που βλέπουμε να είναι όντως δημιουργημένο από -ψηφιακά-τούβλα Lego, δίνει μια ιδιαίτερη αισθητική στην ταινία.
download-5images-2

Το κυριότερο όμως ατού είναι το γέλοιο. Πραγματικά,η μια ατάκα διαδέχεται την άλλη, με τα σημεία που η ταινία κάνει κοιλιά να είναι ελάχιστα. Και ευτυχώς είναι ατάκες και αστεία που δεν απευθύνονται μόνο στις μικρές ηλικίες, αλλά άνετα μπορεί να τις ευχαριστηθεί και ένας ενήλικας.

Τέλος, μέσα στα άλλα, η ταινία καταφέρνει να περάσει και το δικό της μήνυμα, που δεν είναι και κάτι τρομερό, αλλά ξεφεύγει λίγο από τα τετριμμένα.

Με λίγα λόγια, η ταινία αξίζει τον χρόνο σας, καθώς πρόκειται για μια περίεργη ιδέα, η οποία παραδόξως λειτουργεί και μάλιστα καλά!

3.5+/5

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s