Κριτικη: Kubo and The Two Strings(2016)

Don’t blink, μας λέει ο Κubo στην αρχή της ταινίας και έχει απόλυτο δίκιο, αφού η ταινία οπτικά είναι πανέμορφη και ένα επίτευγμα του animation, που συνδυάζει το stop motion με το CGI και την τέχνη του origami.

57a4d4a8d0f82cd81c5ae665_hanzo_origami-photo-swong-0011

Η ιστορία μας παρουσιάζει την προσπάθειά ενός αγοριού να εντοπίσει τα κομμάτια μιας πανοπλίας, προκειμένου να λύσει το μυστήριο του έκπτωτου πατέρα του, ο οποίος τυχαίνει να ήταν ένας πολύ ικανός σαμουράι. Στο πλευρό του θα έχει μια μαϊμού και ένα σκαθάρι.

Oι περισσότερες ταινίες της Laika, πχ Paranorman, πίσω από το παιδικό περιτύλιγμα κρύβουν σκοτεινές ιστορίες, οι οποίες δεν συναντώνται αρκετά συχνά στις ταινίες άλλων μεγάλων στούντιο, όπως η Disney. Η παράδοση της εταιρείας δεν θα αλλάξει στο Kubo, το οποίο εν τέλει έχει σημαντικά πράγματα να πει σχετικά με την απώλεια της μνήμης, αλλά και αγαπημένων προσώπων.

Παράλληλα καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία, αλλά και στους ηθοποιούς που χαρίζουν τις φωνές τους, όπως οι Matthew McCaunaghey και Charlize Theron.

kubo.jpg

Γενικά, είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία, άξια προσθήκη στη συλλογή της Laika. Επιπλέον πόντους κερδίζει χάρη στην ιαπωνική αισθητική, που πάντοτε ανεβάζει το τελικό αποτέλεσμα πολλά επίπεδα παραπάνω.

4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s