Κριτική: Wolverine(2013)

Λίγο πριν βγει το Logan στις κινηματογραφικές αίθουσες είδαμε την extended εκδοχή της προηγούμενης ταινίας, ως ζέσταμα για τη μεγάλη στιγμή. Να πούμε πως ο σκηνοθέτης του Wolverine, ο James Mangold, σκηνοθετεί και την επερχόμενη ταινία, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η ταινία μας περιγράφει το ταξίδι του αγαπημένου μας μεταλλαγμένου στην Ιαπωνία, όπου έχει πάει να αποχαιρετήσει έναν ετοιμοθάνατο, παλιό του φίλο.Βέβαια, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του δεν τον βλέπουμε και στην καλύτερη κατάσταση, αφού έχει απομονωθεί σε ένα δάσος, προσπαθώντας να προστατέψει τον κόσμο από τη δύναμή του.

brhli

Ξεκινώντας με τα αρνητικά, η ταινία το παρατραβάει στο τέλος, όπου καταντάει κάπως γελοία. Πέρα από αυτό το παράπονο, όμως, μπορώ να πω πως με άφησε αρκετά ικανοποιημένο, αφού έδειξε έναν Wolverine, ο οποίος θεωρεί την αθανασία του ως κατάρα παρά ως προτέρημα, κάτι που προσωπικά μου φαίνεται και πάρα πολύ λογικό. Επίσης, να προσθέσω πως είναι από τις λίγες φορές που ένιωσα πως ο Wolverine, όντως, την έχει άσχημα.

Άλλο ένα θετικό, είναι η ωραία ατμόσφαιρα της ταινίας, σαφώς επηρρεασμένη από την παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη Ιαπωνική αισθητική. Το γεγονός μάλιστα οτι γυρίστηκε σε ένα από τα πιο γνωστά κτίρια του Ιαπωνικού μεταβολισμού, συγκίνησε τον αρχιτέκτονα που κρύβω μέσα μου.

 

nakagin-capsule-metabolism_07

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της ταινίας υπάρχουν κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες σκηνές μονομαχιών, με καλύτερη εκείνη στην οροφή ενός τρένου.

Συνοψίζοντας, έχουμε να κάνουμε με μια πιο ώριμη αντιμετώπιση του χαρακτήρα, η οποία διαδραματίζεται σε ένα πανέμορφο μέρος. Θα μπορούσαν είναι η αλήθεια να δώσουν λίγη περισσότερη έμφαση σε κάποια θεματάκια, όπως η αθανασία/θνητότητα του Wolverine, αλλά δεν πειράζει, αφού το Logan φαίνεται πως θα καλύψει περισσότερο αυτό το ζήτημα. Όπως και να έχει, είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα!

 

2.5+/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s