Βερολίνο, Αντίο (2017)

Πρωτότυπος τίτλος: Tschick                                                                                                                      Σκηνοθεσία: Fatik Akin                                                                                                                           Πρωταγωνιστούν: Tristan Göbel, Anand Batbileg,  Mercedes Müller

Ένα γερμανικό Road movie ενηλικίωσης έχει κάνει την εμφάνιση του στις αίθουσες και παρόλο που το concept φαντάζει κοινότυπο, εν τέλει έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά πρωτότυπη και αστεία περιπέτεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για tschick

Ο Mike είναι μαθητής γυμνασίου με όλα τα προβλήματα που μπορεί να βιώνει ένας έφηβος. Bullying, ανεκπλήρωτο έρωτας, αλκοολική μητέρα, αδιάφορος πατέρας. Παρόλα αυτά, είναι ένα παιδί που έχει βρει τρόπο να αντιμετωπίζει αυτές τις δυσκολίες με χιούμορ.

Ο μελλοντικός του partner in crime είναι o Tsicko, ο καινούριος μαθητής της τάξης, ρωσικής καταγωγής και με προβλήματα πολλά περισσότερα από εκείνα του Mike. Είναι ορφανός.

Το ταξίδι τους στην εξοχή της Γερμανίας ξεκινάει όταν τα σχολεία κλείνουν για καλοκαίρι και τα δύο αγόρια μένουν παρατημένα. Η μητέρα του Mike πηγαίνει σε κλινική αποτοξίνωσης – beauty salon- όσο ο πατέρας του πηγαίνει για “επαγγελματικό” ταξίδι με την ερωμένη του. Ο Tsicko από την άλλη ήταν πάντα αφημένος στη μοίρα του. Με ένα κλεμμένο Lada, βρίσκει τον Mike και τον πείθει να περάσουν μαζί το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής τους.

Η περιπέτεια τους περιλαμβάνει πρωτόγνωρες συναντήσεις, κυνηγητά με την αστυνομία και ξεκαρδιστικές προσπάθειές επιβίωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για tschick

Μπορεί η ιστορία να μοιάζει κλισέ, στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είναι η ιστορία που μας κερδίζει αλλά οι χαρακτήρες. Ένα κλισέ κονσεπτ παίρνει μια τελείως διαφορετική όψη με δύο πρωταγωνιστές που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Αληθινοί, αστείοι, γενναίοι και συνάμα αφελείς. Και φυσικά με πολλές αδυναμίες. Και στην ηλικία των 14, είναι κυριολεκτικά ένα ταξίδι ενηλικίωσης. Οι ερμηνείες των δύο παιδιών είναι η βάση όλης της ταινίας.

Πέρα από τους περιέργως συμπαθέστατους χαρακτήρες, θα μαγευτείτε από τα τοπία της Γερμανίας. Η ταινία προσφέρει επίσης αρκετό food for thought. Προσοχή! Αν είστε γονείς, ειδικά εφήβων, αυτή η ταινία μετατρέπεται για εσάς αυτόματα σε θρίλερ.

Αποτέλεσμα εικόνας για tschick

Μικρό στοιχείο που ανέβασε την ταινία στα μάτια μου: Η χρήση του Out of the Black από Royal Blood  στο soundtrack

3/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s