Dr. Horrible’s Sing-Along Blog (2008)

To 2008 ( τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά) ο Joss Whedon ( Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly, Marvel,Marvel and Marvel) έγραψε, χρηματοδότησε και σκηνοθέτησε ένα 45λεπτο musical Web seriesσε τρεις πράξεις  με σούπερ ήρωες και αντί-ήρωες.  Οικογενειακή επιχείρηση καθώς στη δημιουργία συμμετείχαν τα αδέρφια του Ζack και Jed και η αρραβωνιαστικιά του Jed, Maurissa Tancharoen.

Αποτέλεσμα εικόνας για dr horrible's sing-along blog

Στο πρωταγωνιστικό τρίο έχουμε τον Neil Patrick Harris ( high-five ) ως τον σούπερ κακό Dr. Horrible, τον Nathan Fillon ( Firefly, Castle) ως τον Captain Hammer, archnemesis του Dr. Horrible και την Felicia Day a.k.a. Queen of the Geeks ως την Penny το αμοιβαίο ερωτικό ενδιαφέρον των δύο εχθρών. To story είναι κλασσικό. Σούπερ κακός θέλει να αποδείξει τη δύναμη και τη μοχθηρία του, σούπερ καλός θέλει να τον σταματήσει. Το κορίτσι δυστυχώς παίζει τον στερεοτυπικό ρόλο της damsel in distress.

DrHorriblesSing-AlongBlog021.png

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Για αρχή, πρωταγωνιστής είναι ο κακός ο οποίος μας μιλάει μέσα από το vlog του, επίσης δεν είναι και τόσο κακός.Ο Dr. Horrible ή κατά κόσμον Billy είναι κατά βάθος ευαίσθητος, ανασφαλής και καλός. Μπορεί να θέλει να καταστρέψει λίγο τον κόσμο για να μπει επιτέλους στην Λεγεώνα των Κακών, αλλά δεν είναι πρόθυμος να σκοτώσει ή να βλάψει κάποιον. Στην ουσία αυτό που θέλει είναι να βρει το κουράγιο να μιλήσει στην κοπέλα των ονείρων του.

Από την άλλη, ο καλός είναι ένα καθίκι και μισό. Φαινομενικά σώζει τους αθώους πολίτες από το “Κακό”, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα εγωιστικό, ψωνισμένο γουρούνι που δεν νοιάζεται για κανέναν.

Σχετική εικόνα

Η Penny, αν και αντιπροσωπεύει το ερωτικό “βραβείο”, σαν χαρακτήρας σπάει τα στερεότυπα της “σέξι, αβοήθητης, δεν μιλάει πολύ¨ damsel in distress. Geeky, συνεσταλμένη και με στόχο να κάνει τον κόσμο καλύτερο, o ρόλος της είναι σημαντικός και χτίζει σχέσεις και με τους δύο ήρωες.

Αποτέλεσμα εικόνας για dr horrible's sing along blog penny

Δεν θα πω πολλά. Ένα σουπερηρωικό, χιουμοριστικό μιούζικαλ που ακροβατεί μεταξύ επικότητας και παρωδίας είναι άχαστο. Κερδίζει για την εναλλακτικότητα του. Ο κακός είναι ο πρωταγωνιστής και αυτός που συμπαθούμε και το τέλος αρκετά απρόβλεπτο και σκαλωτικό. Η μουσική και βασικά τα τραγούδια είναι κορυφαία και κολλητικά, και οι τρεις πρωταγωνιστές μας αποδεικνύουν ότι μπορούν και να τραγουδήσουν. Καλά, η Felicia και ο Neil μας το έχουν δείξει αρκετές φορές, η πρώτη μέσα από το The Guild και ο Neil από το θέατρο, τα Emmys και τα Tony’s, το Himym και πρόσφατα το A Series of Unfortunate Events. Θα πεθάνετε από το γέλιο, έχει φοβερές ατάκες, θα απολαύσετε τον Neil όσο σπάει τον τέταρτο τοίχο για να μας μιλήσει στο blog του και εκτιμήσετε μια εκδοχή των σούπερ ηρώων σαν καμία άλλη. Πόσοι σούπερ κακοί θέλουν να αποδείξουν την μοχθηρή κυριαρχία τους για να ρίξουν την κοπέλα που είδαν στο μαγαζάκι με τα πλυντήρια και ντρέπονται να της μιλήσουν;

Σχετική εικόνα

Μερικά fun facts.

 • O Joss Whedon επένδυσε 200.000$ για τη δημιουργία του μιούζικαλ και κατάφερε να βγάλει 3 εκατομμύρια. Ευτυχώς, γιατί έτσι πληρώθηκαν οι ηθοποιοί και το συνεργείο. Επίσης η αμοιβή του ήταν μεγαλύτερη από αυτή στο Avengers ( τι φάση, δεν πληρώνουν τους σκηνοθέτες τους;)
 • O Zack και η Maurice κάνουν cameo στην ταινία.
 • Θα δείτε και τον Simon Helberg του Big Bang Theory.
 • Οι διάλογοι έχουν βασιστεί πάνω στους ηθοποιούς, οι οποίοι ήταν οι πρώτες επιλογές και δεν χρειάστηκαν πολύ για να πουν το ναι.
 • Ο Neil έφαγε κανονικά ξύλο ως Billy από τον Captain Hammer.
 • Το sequel συζητείται από το 2009 αλλά προς το παρόν καμία εξέλιξη. Καταραμένη Marvel.
 • 4 κόμικς έχουν εκδοθεί βασισμένα στην ταινία. Ένα από αυτά αφορά την League of Evil, κάτι που φαίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρον.
 • Στην League of Evil προεδρεύει ο Bad Horse. Yep, a horse. Άλλα μέλη της είναι ο Ψεύτικος Thomas Jefferson που ντύνεται με ρούχα εποχής και ισχυρίζεται ότι είναι ο αληθινός Jefferson, o Dead Bowie που ισχυρίζεται ότι είναι ο αληθινός Bowie που σκότωσαν το 1980 και ο άλλος πήρε τη θέση του, ο Professor Normal, ένας βαρετός συνηθισμένος άντρας που θέλει να γίνει cyborg και η Fury Leika, μια παρατημένη νύφη που απέκτησε τις, σχετικές με γάμο, δυνάμεις της από ένα ραδιενεργό περιστέρι ( What the Actual Fuck?).
 • Το Dr. Horrible’s Sing-Along Blog κυκλοφόρησε και σε Dvd με Commentary!, συνεντεύξεις και πολλά νέα τραγούδια (!!!).
 • Επίσης έχει αποσπάσει πολλά βραβεία ως ιντερνετική σειρά.
 • One last thing, μπορείτε να το βρείτε στο YouTube 

DrHorriblesSing-AlongBlog031.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s