Το Legion δεν μοιάζει με τίποτα που έχεις δει!

Όταν πριν λίγους μήνες τελείωνε το Westworld, δύσκολα πίστευα πως θα δω κάποια άλλη σειρά στο σύντομο μέλλον, η οποία θα έφτανε την ποιότητά της συγκεκριμένης. Ευτυχώς, έπεσα έξω, αφού μπήκε στη ζωή μου το Legion.

1200

Aν το Westworld έθεσε σημαντικά υπαρξιακά και ηθικά ζητήματα , το Legion αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το μέσο στον απόλυτο βαθμό με τρόπους που θα έκαναν τς περισσότερες ταινίες να κοκκινίζουν. Αφορμή για αυτή την πιο καλλιτεχνική προσέγγιση αποτελεί ο ομώνυμος πρωταγωνιστής, ο οποίος θεωρείται σχιζοφρενής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η σειρά αποφεύγει την κλασική δομή εξιστόρησης της ιστορίας (αρχή-μέση-τέλος) και μπλέκει συνεχώς την φαντασία με την πραγματικότητα.

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που ίσως κάποιοι την βρουν κουραστική. Παρ’ όλα αυτά, ο τρόπος που καταφέρνει να μεταδώσει στον θεατή την ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή και των υπόλοιπων χαρακτήρων είναι αριστουργηματικός και θα έπρεπε να διδάσκεται σε σχολές κινηματογράφου. Η κινηματογράφηση, το μοντάζ, ο ήχος και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια τηλεοπτική σειρά, αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό με το τελικό αποτέλεσμα να μην θυμίζει και πολλά πράγματα που έχετε δει είτε σε ταινίες, είτε σε σειρές.

legion6
Τρελάρας, ε;

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό το γεγονός, αφού πίσω από τη δημιουργία της σειράς κρύβεται ο Noah Hawley, ο οποίος μας χάρισε δυο εξαιρετικές, αλλά εντελώς διαφορετικές σεζόν στο Fargo (και λογικά το ίδιο θα ισχύει και για την τρίτη που κάνει πρεμιέρα σε λίγες εβδομάδες). Είναι λες και  χώρισε το μυαλό του στα δύο για να μας παραδώσει δυο αριστουργήματα εντελώς διαφορετικού στυλ μεταξύ τους.

Πέρα από τον Noah και τους σκηνοθέτες των επεισοδίων, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της σειράς παίζουν και οι ηθοποιοί με μπροστάρη τον Dan Stevens (Beauty and the Beast), αλλά και η εξαιρετική Rachel Keller, την οποία πρωτοείδαμε στη δεύτερη σεζόν του Fargo.

Απ’ τις παραπάνω παραγράφους νομίζω γίνεται ξεκάθαρο οτι καμιά άλλη υπερηρωική σειρά δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Το Legion είναι ένα μοναδικό φαινόμενο, μια εμπειρία που απευθύνεται στις αισθήσεις σας και δεν ενδιαφέρετε τόσο για την αφήγηση μιας συνηθισμένης ιστορίας, αν και στο βάθος υπάρχει και αυτή.

legion7

Το FX και ο Noah έκαναν και πάλι το θαύμα τους και η μόνη σειρά που φαίνεται ικανή να φτάσει την ποιότητά της είναι η τρίτη σεζόν του Twin Peaks.

4.5+/5

Advertisements

5 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s