TV Series: Riverdale (Season 1)

Το Riverdale διαφημίστηκε ως η σειρά που θα συνδύαζε τον αγαπητό κόσμο του Archie με εκείνον -τον σκοτεινό και περίεργο- του Twin Peaks. Πέρα από τις προφανείς αναφορές, όπως αυτή

Riverdale.jpg

και αυτή

twin-peaks-riverdale-02.jpg

η σειρά θυμίζει και με άλλους τρόπους τη σημαντικότερη σειρά της Αμερικάνικης τηλεόρασης.  Για παράδειγμα, η σεζόν ξεκινάει με την δολοφονία του Jason Blossom, γόνο της πλουσιότερης οικογένειας της πόλης, 38a3f4e23acc9fdd13b9eb184a6129f7.jpgαλλά στο μεγαλύτερο μέρος της δίνει έμφαση στους χαρακτήρες και τα μυστήρια που τους καλύπτουν. Μέχρι, λοιπόν, να λυθεί το μυστήριο, μας έχει αποκαλυφθεί ένα μέρος της σαπίλας που κρύβει αυτή η φαινομενικά, ειδυλλιακή πόλη. Παράλληλα, η σκοτεινή, γεμάτη νέον και ομίχλη κινηματογράφηση της σειράς δίνουν μια ονειρική αίσθηση, που σίγουρα φέρνει, έστω και ελάχιστα, στο νου τον David Lynch. Βέβαια, η φάση με την ομίχλη, όσο κουλ και να είναι, καταλήγει κουραστική, αφού υπάρχει χρησιμοποιείται σε κάθε πλάνο!

Παρ΄όλα αυτά, η σειρά δεν ξεχνάει της ρίζες της, οπότε μπορεί να σας φέρει στο μυαλό και σειρές τύπου Veronica Mars. Αυτό ίσως να μην κακό, αφού αποδέχεται το γεγονός πως στην καρδιά της είναι ένα εφηβικό δράμα μυστηρίου, απλώς φέρνει μαζί του και όλα τα αρνητικά του είδους: παράλογες συμπεριφορές, πλοκή που αρκετές φορές γίνεται φλύαρη και ανα σημεία μέτριες ερμηνείες.

To σημαντικότερο, και ίσως ο μόνος λόγος που έβλεπα τη σειρά, είναι ο δημιουργός της, ο οποίος τυχαίνει να είναι το ίδιο άτομο που γέμισε το Riverdale με ζόμπι στις αντίστοιχες ιστορίες του Archie στα κόμικς(τα έχουμε πει εδώ). Οπότε, κάποιος θα περίμενε η σειρά να κάνει το μεγάλο βήμα και να μας δώσει μια παλαβή ανατροπή, αλλάζοντας τα δεδομένα και τρελαίνοντας τους πάντες. Δυστυχώς, δεν το έκανε, τουλάχιστον όχι ακόμα, αν και μας πέταγε συνέχεια υπονοούμενα για αυτήν την μεταστροφή. Για μένα, αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο μειονέκτημα της σειράς, αφού δεν υπήρχε λόγος να μην γίνει τώρα, από τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η σειρά μας είχε προετοιμάσει γι’ αυτό.

Πριν κλείσουμε, να πούμε και δυο λογάκια για το καστ. Σε γενικές γραμμές, ήταν ικανοποιητικό, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω υπήρχαν στιγμές που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν όπως έπρεπε. Πάντως, εκείνος που ξεχωρίζει με ευκολία είναι ο Jughead,  ή κατά κόσμον Cole Sprouse.

Όπως και να έχει, και επειδή ίσως να μην έγινα κατανοητός μέχρι τώρα, η σειρά αξίζει λόγω της υψηλής αισθητικής της, αλλά δεν παύει να είναι ένα εφηβικό δράμα. Γνωρίζοντας αυτό όμως, μπορείτε να αφεθείτε στην ατελή μαγεία της και να ανακαλύψετε τη νέα ένοχη απόλαυσή σας, η οποία κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως αποκτήσει και υπερφυσικές διαστάσεις!

3-/5

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s