GIRLBOSS (2017- )

Έχει πάρει φωτιά  το Netflix και δεν μας έχει αφήσει το χρόνο ούτε για να αναπνεύσουμε.  Με αργά βήματα χαράζουμε το δρόμο μας μέσα στη ζούγκλα του.

 

To GIRLBOSS μας έδωσε φέτος την πρώτη του σεζόν και πρόκειται για μια χαλαρή Σχετική εικόνααφήγηση της ζωής της Sophia Amoruso, της ιδρύτριας του Nasty Gal ( εταιρεία ρούχων). Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που όχι μόνο έκανε το πάθος της επάγγελμα αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μια επιτυχημένη εταιρεία από το τίποτα και να αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες επιχειρηματίες γυναίκες στον κόσμο. Η σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφία της.

Στη σειρά βλέπουμε την Sophia Marlowe (μια μικρή αλλαγή στο όνομα), μια κοπέλα με πολύ τσαγανό, κέφι και τόλμη, η οποία προσπαθεί να βρει το δρόμο της στο δύσκολο μονοπάτι που λέγεται ενηλικίωση. Άγρια, αυθόρμητη και αρκετά αγενής, η Sophia δεν μπορεί να σταυρώσει δουλειά, απολύεται συνεχώς κάτι που τη φέρνει σε αντιπαράθεση με τον πατέρα της και τις υποχρεώσεις της. Τη λύση φέρνει το πάθος της για τα ρούχα, οι γνώσεις της για τη μόδα και η πονηριά της, όταν ξεθάβει ένα vintage jacket και καταφέρνει να το πουλήσει για πολλά περισσότερα από όσα το αγόρασε. Ebay και vintage ρούχα σε ανανεωμένη έκδοση= το μαγικό πακέτο.

Η σειρά αποτελείται από 13 20λεπτα επεισόδια και μας αφηγείται το παρελθόν της Sophia, την σχέση της με έναν μουσικό μάνατζερ, την τρελή κολλητή της, τις δυσκολίες της επιχείρησης a.k.a τον ανταγωνισμό και την προσπάθεια να μεταμορφωθεί από ένα απλό ebay account σε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για girlboss shane

‘Όλα αυτά περιγράφονται μέσα από τα μάτια της Sophia και έτσι παίρνουν μια σπιρτόζικη διάθεση. Ίσως βέβαια να την αντιπαθήσετε στην αρχή ( I know I did) αλλά μετά μάλλον θα ταυτιστείτε. Η σειρά δεν είναι απλά μια βουτιά στον κόσμο της vintage μόδας, είναι ένας καθρέφτης της ζωής όλων των νέων που δεν τα βρίσκουν με τους παλιούς αλλά ούτε και με τον κόσμο γύρω τους, που προσπαθούν να βρουν κάτι που θα δώσει νόημα στη ζωή τους και που πιέζονται να συμβιβαστούν για να επιβιώσουν. H Sophia αντιπροσωπεύει αυτόν τον αγώνα των ονείρων απέναντι στην πραγματικότητα. Και η ιστορία μας δείχνει ότι τα καταφέρνει, κάτι που θα μάθουμε λεπτομερώς στην δεύτερη (;) σεζόν.

Αποτέλεσμα εικόνας για girlboss screencaps

Τον ρόλο της Sophia υποδύεται η Britt Robertson ( Under the Dome, A Dog’s Purpose) και το καστ συμπληρώνουν οι Ellie Reed, Johnny Simmons (Scott Pilgrim Vs. The World, Alphonso McAuley, Jim Rush, RuPaul Charles και Dean Norris ( Breaking Bad, biatch!). Η σειρά μας ξεναγεί στο κοσμοπολίτικο L.A. και συνοδεύεται από εκπληκτικά μουσικά κομμάτια ( for example ).

Αν ψάχνετε για μια σειρά που συνδυάζει κωμωδία και feelgood διάθεση με μια πρέζα δράματος το GIRLBOSS είναι εδώ. Αφήστε το να σας παρασύρει!

3/5

Σχετική εικόνα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s