Εντυπώσεις για την τρίτη σεζόν του Twin Peaks

Η αλήθεια είναι πως αυτό το άρθρο θα αποτελούσε υπό άλλες συνθήκες το πρώτο recap της επιστροφής του Twin Peaks. Όμως, η περίεργη φύση της νέας σεζόν  είχε σαν αποτέλεσμα αυτό το άρθρο να αποτελείται κυρίως από σημειώσεις για το τι μας άρεσε και τι όχι από τα καινούρια επεισόδια.

Ακολουθούν ελαφρά spoilers.

Τι μας άρεσε

Προφανώς, η επιστροφή παλιών χαρακτήρων δεν μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Ειδικά, όταν κάποιοι απο αυτούς επιστρέφουν αρκετά διαφορετικοί(και δεν εννοούμε λόγω ηλικίας).

Image
Enter a caption
Image
Αυτή η εικόνα μας ράγισε την καρδιά.
Αποτέλεσμα εικόνας για cooper twin peaks long hair
Ο Agent Cooper βγαίνει σε αρκετά διαφορετικά μοντέλα, με ένα από αυτά να είναι μαυρισμένο, bad ass και το κυριότερο έχει μακριά μαλλιά.

Παρ’ όλα αυτά, οι Frost και Lynch δεν επαναπαύτηκαν στην παρουσιάση των γνωστών μας χαρακτήρων, αλλά πρόσθεσαν και άλλες φυσιογνωμίες, που φαίνεται οτι θα μας μείνουν αξέχαστες. Προσωπικό highlight, η εμφάνιση του -αλα Marlon Brando- Michael Cera στον πιο κουυυλ ρόλο της καριέρας του.

(Harry Goaz, Michael Cera, Kimmy Robertson) (Screenshot: Twin Peaks)

Σουρρεαλισμός και Βία

Όταν ακούς πως ο Lynch αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και των 18 επεισοδίων της σειράς, καταλαβαίνεις πως  θα απολαύσεις(;) έναν σουρρεαλιστικό οργασμό. Ε, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, αυτό γίνεται εμφανές.

Στο παραπάνω πρόσθεσε και λίγη βία και θα είσαι έτοιμη/-ος για την τρίτη σεζόν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ruth Davenport twin peaks

Οι απορίες

Αποτέλεσμα εικόνας για twin peaks glass box

“Τι σκατά είναι αυτό; Ποιός το έφτιαξε; Γιατί;” είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τέθηκαν νωρίς νωρίς.

Εν ολίγοις, η σειρά πλησιάζει περισσότερο την αισθητική του Fire Walk With Me, παρά της σειράς, οπότε καλό θα ήταν να της ρίξετε μια ματιά. Τώρα, αν θα βγάλουμε άκρη από αυτά που γίνονται, μόνο ο Θεός  ο Lynch το ξέρει.

 

Leave a comment