5 σειρές για λιώσιμο στην εξεταστική

Ας μην κοροιδευόμαστε. Όλες οι σειρές είναι σειρές  για εξεταστική αν το θέλεις αρκετά. Να, και εγώ γράφω αλλά βλέπω Better Call Saul, The Handmaid’s Tale, Master of None και True Blood. Υπάρχει ποικιλία. Όπως και να΄χει, για μέσα στο χάος της εξεταστικής ενδείκνυνται ανάλαφρες σειρές, με μισάωρα επεισόδια που θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι σε περιμένει διάβασμα. Είναι οι σειρές που θα δεις με τον καφέ, στο διάλειμμα, πριν κοιμηθείς για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάνεις κάτι παραπάνω με τη ζωή σου από το να διαβάζεις για να κοπείς.

Ορίστε 5 σειρές σε περίπτωση που έχεις ξεμείνει

Η κλασσική

How I Met Your Mother

Αποτέλεσμα εικόνας για how i met your mother

Ναι, το How I Met Your Mother δεν είναι η πιο πρωτότυπη πρόταση αλλά είναι must για όποιον δεν την έχει δει. Είναι τα Φιλαράκια της εποχής μας. Επιπλέον αποτελείται από 20λεπτα ημι-αυτοτελή επεισόδια και είναι ότι πρέπει για να ξεσκάσεις από το διάβασμα. Θα ξεκαρδιστείς στα γέλια και αν κολλήσεις αρκετά θα νιώθεις ότι έχεις αποκτήσεις μια νέα οικογένεια. Η σειρά προτείνεται και για επανάληψη για όσους την έχουν ήδη δει διότι τι καλύτερο από το να βλέπεις τυχαία επεισόδια χωρίς τη δέσμευση του cliffhanger;

( εναλλακτικά, στην ίδια κατηγορία ανήκουν και άλλα sitcoms όπως το Parks and Recreations ή το It’s Always Sunny in Philadelphia)

Η εναλλακτική

Master of None

Αποτέλεσμα εικόνας για master of none

To Master of None του Aziz Ansari είναι ένα από τα must στις φετινές κωμικές σειρές. Αυτό που την χαρακτηρίζει δεν είναι μόνο το αντισυμβατικό της χιούμορ, αλλά το πολυπολιτισμικό της καστ και τα κοινωνικά θέματα που θίγει σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Δεν αναλώνεται σε ηλίθια αστεία, ούτε σε situational αστεία αλλά έχει χιούμορ που πηγάζει από την καθημερινή ζωή, η οποία παρουσιάζεται αρκετά ρεαλιστικά. Το καλό είναι ότι δεν εμπνέει το binge watching οπότε ίσως ανοίξεις και κανά βιβλίο.

Η Βρετανική

Black Books

Μη σε τρομάζει το books στον τίτλο. Το Black Books είναι μια σχετικά παλιά κωμική σειρά με τον αγαπημένο μας Dylan Moran ο οποίος παίζει έναν κυνικό, νιχιλιστή και   ημι-αλκοολικό ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που μισεί τους πάντες. Κλασσική Βρετανική σειρά με άπλετο βρετανικό κυνικό χιούμορ που θα σας κάνει να εναλλάσσεστε μεταξύ γέλιου και ταύτισης. Άλλωστε ποιος δεν έχει νεύρα μέσα στην εξεταστική και δεν θέλει να κατεβάσει ένα μπουκάλι κρασί με ένα πακέτο τσιγάρα;

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

H animated

BoJack Horseman

Αποτέλεσμα εικόνας για bojack horseman

Ένα άλογο ( ναι, άλογο) ξοφλημένος σταρ της τηλεόρασης του 90′ προσπαθεί να ανανεώσει την καριέρα του στο Λος Άντζελες του σήμερα. Η animated σειρά του Netflix μας προσκαλεί σε έναν εναλλακτικό κόσμο όπου άνθρωποι ζουν μαζί με “ανθρωποειδή ζώα” και το όπου Hollywood έχει γίνει Hollywoo. Με τον Will Arnett, τον Aaron Paul, την Amy Sedaris και την Alison Brie στις πρωταγωνιστικές φωνές καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα αριστουργηματάκι.

 

Η κομμένη

Arrested Development

Αν θεωρείς πως το διάβασμα που ρίχνεις είναι χαμένος χρόνος, αφού είναι σιγουράκι πως θα κοπείς, το Arrested Development είναι ο, τι καλύτερο θα βρεις να περνάς την ώρα σου. H σειρά, σε αντίθεση με εσένα, έχει κοπεί μόνο δυο φορές, αλλά μόλις πριν λίγο καιρό πήρε το πράσινο φως για μια πέμπτη σεζόν στο Netflix. Έτσι, πέρα από το καμμένο χιούμορ που θα σου κάψει όσα εγκεφαλικά κύτταρα σου έχουν μείνει από το διάβασμα, θα σου δώσει κουράγιο να μην σταματήσεις να προσπαθείς να περάσεις το ρημάδι το μάθημα.

 tv good arrested development final countdown GIF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s