Τι περιμένουμε από τη σειρά Watchmen

Μόλις χθες ανακοινώθηκε πως το HBO έχει βάλει μπρος τη δημιουργία μιας σειράς βασισμένη στο graphic novel, Watchmen. Τη σημασία του συγκεκριμένου έργου τέχνης την έχουμε αναλύσει εδώ, οπότε παιρνάμε κατευθείαν στο ζουμί της υποθέσης. Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη μεταφορά;

Αρχική ιστορία ή Before Watchmen?

Μπορεί ο Zack Snyder να μας χάρισε την δικιά του εκδοχή στην ομώνυμη ταινία του 2009(εδώ), αλλά όπως και να το κάνουμε μια ιστορία σαν και αυτή δεν μπορεί να συμπυκνωθεί σε μια τρίωρη ταινία, αφού είναι δεδομένο πως θα κοπούν πολλά πραγματάκια. Η σειρά, λοιπόν, μπορεί να εκμεταλλευτεί την μακροσκελή δομή της και μας παρουσιάσει αυτή τη σκοτεινή και φιλόδοξη ιστορία σε όλο της το μεγαλείο. Βέβαια, η ύπαρξη της ταινίας, μπορεί να οδηγήσει τους δημιουργούς να ασχοληθούν με το Before Watchmen, την prequel σειρά κόμικ που βγήκε πριν λίγα χρόνια και η οποία μας έδειξε την ιστορία του καθενός χαρακτήρα ξεχωριστά.

Αποτέλεσμα εικόνας για before watchmen dr manhattan

 

Damon Lindelof

Για όσους δεν γνωρίζετε τον κύριο, μιλάμε για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από σενάρια δημιουργιών, όπως το Lost, Prometheus και Leftovers. Είτε, λοιπόν, μιλάμε για μέτρια αποτελέσμτα, είτε για αριστουργήματα, η πολυπλοκότητα είναι κοινό χαρακτηριστικό των σεναρίων του, οπότε το υλικό φαίνεται να βρήκε το κατάλληλο άτομο. Τώρα, για το αν θα είναι πετυχημένο, προσωπικά δίνω 60% πιθανότητες στο να πετύχει.

 

Ιδιαίτερη χρωματική παλέττα

Αν άλλαζα ένα μόνο πράγμα από την ταινία του Snyder θα ήταν η χρωματική παλέττα της. Οκ, γουστάρω άπειρα την σκοτεινή ατμόσφαιρα της ταινίας, αλλά ας είμαστε σοβαροί, τα χρώματα του κόμικ είναι από άλλον πλανήτη. Ε, μιας και η τηλεόραση/διαδίκτυο, όπως θέλετε πείτε το τέλος πάντων, βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και η διάθεση πειραματισμού είναι μεγάλη, θα ήθελα να δω κάτι πιο τολμηρό ως προς την κινηματογράφηση της σειράς.

Αποτέλεσμα εικόνας για watchmen color palette comparison movie

 

Καστ

Αν πάλι, κράταγα μόνο ένα πράγμα από την ταινία του Snyder (το ξέρω, σας έχω πρήξει, αλλά είναι η τελευταία φορά) θα κράταγα το υπέροχο καστ. Γενικά, το οτι ο άνθρωπος ξέρει να διαλέγει ηθοποιούς δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ πως δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερους. Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει η σειρά, αφού χαρακτήρες όπως ο Comedian και ο Rorschach έχουν συνδεθεί με τους Edward Blake και Jackie Earle Haley αντίστοιχα.

 

Πείτε μας και εσείς στα σχόλια τι περιμένετε, τι φοβάστε και τι δεν θα θέλατε να δείτε με τίποτα στη νέα πολυαναμενόμενη σειρά του HBO!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s